Přesunout nahoru

Výhru Engineers nad North Wings zařídila gólová smršť ve třetí třetině

V sobotu se v Praze na Hvězdě po necelém roce opět odehrál zápas univerzitních týmů. Engineers se v prvním domácím představení utkali s nováčkem ULLH, ústeckými HC North Wings (UJEP). Po dvou třetinách svítil na tabuli stav 2:2. Ve třetí části ale Engineers svému soupeři nasázeli 5 gólů a po výhře 10:2 v Plzni přidali další vysokou výhru v poměru 7:3. Další zkouška přijde hned v pondělí, kdy na pražské studenty čeká souboj s budějovickými Black Dogs.

V úvodní třetině se dlouho čekalo na nějaký povedený hokejový moment. Především na domácích Inženýrech byla znát nesehranost a spoustu akcí končilo nepřesnou finální nahrávkou. Oba týmy dostaly šanci na otevření skóre ve formě přesilové hry, ale ani jeden ji nevyužil. Na první gól se na Hvězdě čekalo až do poslední minuty. Burda v útočném pásmu našel na modré volného obránce Ludovíta Kuňáka a jeho střela trochu se štěštím propadla až za Šmehlíka - 1:0.

Do druhé třetiny vstoupili lépe North Wings. Engineers ztratili puk na útočné modré, Petržílka chytře posunul puk do brejku na Tomáše Jarého a ten se v zakončení nemýlil - 1:1. Vedení domácím vrátil ve 33. minutě znovu obránce. Jan Raiterman to v přesilové hře vzal na sebe a jeho střela od modré skončila s přispěním teče ústeckého hráče až v síti. Zdálo se, že do šaten půjdou Engineers znovu s jednogólovým náskokem. V posledních vteřinách druhé třetiny ale přišla další ztráta puku v útočném pásmu, k puku se dostal Lukáš Sajdl a rychlý brejk zakončil střelou mezi betony Havla - 2:2.

Před třetí třetinou domácí trenéři lehce zamíchali sestavou a brzy to přineslo své ovoce. Znovu do vedení dostal domácí ve 43. minutě povedenou střelou z kruhu Vojtěch Matějka. Necelou minutu po něm se pod břevno trefil Eric Fiala a Engineers svému soupeři konečně odskočili na dvougólový rozdíl - 4:2. V této chvíli se projevila širší soupiska domácích. Hosté, kteří celý zápas hráli na 3 pětky, už těžce sbírali síly na protiúder. Ke snížení jim nepomohla ani přesilová hra. Hned po ní se navíc ve 49. minutě krásně pod břevno trefil Matouš Horský. - 5:2. Byl to už třetí gól domácích obránců v zápase. Skóre se poté měnilo ještě třikrát. Za domácí si druhý gól připsal Eric Fiala a trefil se také Jan Bečvář. Za North Wings korigoval Jan Tůma. Gólová smršť ve třetí třetině tak rozhodla o tom, že 3 body zůstaly v Praze. 

Na dobrý start do přípravného turnaje budou chtít Engineers navázat hned v pondělí, kdy od 11:00 změří síly s loňským vítězem Uni Cupu Black Dogs Budweis. Utkání můžete sledovat na TV Tipsport.

Další program: 

Pondělí 16.8. Black Dogs Budweis vs. Engineers (Pouzar ČB)  TIPSPORT UNI CUP

Sobota 21.8. Engineers vs. HC Hvězda Praha (ZS Hvězda)

Neděle 22.8. Engineers vs. UK Hockey Prague (ZS Hvězda) TIPSPORT UNI CUP




Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři