Přesunout nahoru

Vítězství ze severu Akademici nevezou

Ani druhý zápas v Tipsport Uni Cupu Akademikům nevyšel a svému soupeři podlehli 0:3.

Zlepšený výkon na začátku první třetiny přinesl Akademikům několik menších příležitostí, ale i přesto první velkou šanci zápasu měli domácí. Z mezikruží vyzkoušel pozornost Jonáše Štekra Jan Jindra, Štekr jeho ránu zlikvidoval. Odpovědí byla individuální akce Davida Prachaře, který se prosmýkl kolem obránce, ale jeho pokus skončil na brankové konstrukci. Další šance přišla v přesilové hře plzeňského celku, kdy z voleje pálil opět David Prachař, jeho pokus kryl domácí Skokan. Z přesilové hry hrozili i domácí. Z mezikruží pálil Tomáš Jarý, ale i jeho pokus kryl brankář. Poslední velkou šanci na konci první periody měli opět hosté. Patrik Brandner dorážel z bezprostřední blízkosti, ale ani on kotouč přes Štekra neprocedil. První třetina tedy branku nepřinesla.

Vstup do druhé části vyšel lépe ústeckému týmu, který otevřel skóre zápasu. Jan Tůma našel Dana Bartoše a ten backhandem překonal Štekra. 1:0. Zhruba po 5 minutách opět hrozili vikingové. Jan Jindra vybruslil zpoza branky, ale ani napodruhé brankáře hostí nepřekonal. Při přesilové hře Plzně poté zahrozil domácí Patrik Brandner, který Štekrovi skoro ustřelil hlavu. V polovině zápasu začali opět hrozit i hosté. Šperl z levého mantinelu jen těsně přestřelil branku Skokana a David Prachař ani napotřetí nedokázal překonat domácí brankáře. Střelcem se nestal ani Filip Králíček, který kotouč vybojoval, avšak za záda domácího brankáře ho nedostal. V poslední minutě druhé se podařilo North Wings odskočit do dvoubrankového náskoku. Matěj Harkabus našel před brankou Pavla Gottfrieda, který nabídku Harkabuse neodmítl a upravil na 2:0. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Ze začátku třetí periody opět hrozili domácí. Nejdříve se Jan Tůma snažil zasunout puk za první tyč a poté Matyáš Šebesta vzal situaci 3 na 1 na sebe a vymetl Štekrovu lapačku. Těsně před konce zápasu zasypávali Akademici Skokana, ale ten vychytal jak Martina Straku, Davida Jankovského, tak i střelecky aktivního Davida Prachaře. Akademici bojovali až do konce, dokonce zkusili power play, ale to přineslo jen třetí branku do sítě hostí. Prázdnou branku trefil Matěj Harkabus. Akademici tak odjíždějí domů s výsledkem 0:3.

Další utkání čeká Plzeň hned tuto středu na domácí ledě proti UK Hockey Prague, které vyzvou od 15:00. Zápas tedy můžete sledovat přímo na místě nebo na Tipsport.cz


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři