Přesunout nahoru

HC North Wings přivítají na svém ledě jihočeské Black Dogs Budweis

Ústí nad Labem - Tipsport UNI Cup pokračuje již v pondělí dalším kolem. Pouhé dva dny po parádním obratu a vítězství na ledě UK Hockey Prague čeká ústecké HC North Wings druhé domácí utkání sezony. Tentokrát přivítají soupeře z jihu Čech, a to tým Black Dogs Budweis. Utkání startuje na ústeckém zimním stadionu v 16:00. Kdo nebude přímo na stadionu, může utkání sledovat pomocí streamu na TV Tipsport a zároveň bude z utkání připraven textový onlajn přenos.

BLACK DOGS BUDWEIS je první univerzitní hokejový tým v rámci regionu, složený ze studentů VŠTE České Budějovice. Jeho snahou je navázat na tradici ledního hokeje v Jihočeském kraji a nabídnout tak hokej vysoké úrovně. První aktivní sezónou Black Dogs byla sezóna 2018 – 2019, kterou tým úspěšně absolvoval v rámci soutěže EUHL. 

V sezóně 2019 /2020 se tým BLACK DOGS společně s dalšími sedmi akademickými týmy z Prahy, Brna, Ostravy, Plzně a Olomouce zapojil do nově vzniklé Univerzitní ligy ledního hokeje ULLH. 

V letošním ročníku Tipsport UNI Cupu jsou zatím Jihočeši bez vítězství. V prvním utkání prohráli na ledě UK Hockey Prague 7:4. Na domácím ledě pak před týdnem padli těsně s Engineers v poměru 3:2. 

HC North Wings jsou po sobotním vítězství na ledě UK v dobrém rozpoložení. Vítězství na ledě UK Hockey Prague znamenalo druhou výhru v řadě, a právě na tu budou chtít navázat i v domácím prostředí. Pojďme se podívat na výsledky Křídel Severu postupně. V prvním utkání Tipsport UNI Cupu nestačila na tým Engineers (3:7), poté však přišla domácí výhra nad plzeňskými Akademiky (3:0) a v posledním utkání dokázala Křídla Severu vyhrát právě na ledě UK (5:4). Bodově je potřeba zmínit trio Bartoš, Sajdl, Harkabus, kteří jsou nejproduktivnějšími hráči HC North Wings a objeví se i v zápase proti Black Dogs.

Pohled do minulosti

ULLH 2020/2021 - 2. kolo
HC NORTH WINGS Ústí nad Labem - Black Dogs Budweis 1:3 (0:0, 0:1, 1:2).
Branky: 58. Sajdl (Tůma) - 22. Kopal (Hanus), 41. Rolinek (Sitter, Tejko), 60. Tejko (Kronus).

Sestavy:
HC North Wings Ústí nad Labem: Skokan – Balcar (C), P. Jarý, Šebesta, Petržílka, France, Straka – Amirov, Kuchař, Sajdl – Jindra, Brandner, T. Jarý – Dytrych, Gottfried, Tůma – Pšenička. Trenér: Martin Štěpánek.

Black Dogs Budweis: I. Svoboda – Hrůša, Hanus (A), Sitter (C), Grauer, D. Svoboda, Kubeš – Prokop, Šafář, Dvořák – Bahula, Kronus, Rolínek – Koupal (A), Tejko, Fučík – Kaisler, Šuhaj. Trenér: David Oulík.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři