Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvědi po čtyřech výhrách ovládli úvod přípravného turnaje

Tým HC MUNI v novém složení má za sebou první prověrku před startem sezony. Hokejisté Masaryčky v průběhu druhé poloviny srpna odehráli základní část tradičního Tipsport UNI Cupu, kterou prošli neporažení s celkovým skóre 28:12. Jak se na úspěch dívá jeden z nováčků?

Medvědi postupně zvítězili nad olomouckým univerzitním týmem, rivaly z VUT a hokejisty z pardubické i ostravské univerzity. Na ledě dostalo prostor 31 hráčů a 3 brankáři, včetně několika nováčků. Na trenéry tak před začátkem další části turnaje i univerzitní ligy čeká nelehký úkol – vybrat finální sestavu.  

Mezi tři tyče se poprvé postavil také nováček Petr Koval, který ve dvou zápasech odchytal 58 minut s úspěšností zásahů přes 93 %. Po skončení úvodu turnaje nám poskytl krátký rozhovor. 

Hokejisté Masaryčky vyhráli všechny čtyři zápasy úvodní části UNI Cupu a s přehledem tak vedou. Jaký zápas byl pro vás nejtěžší? 

Těžko říct, protože jsem neviděl zápas s Ostravou, který byl výsledkově velmi vyrovnaný. Do úvodního duelu jsme špatně vstoupili a prohrávali 0:1 po první třetině. Pak kluci přidali a v zápase byli jasně lepší. S VUT jsme naopak do utkání vstoupili dobře a po první periodě vedli o tři branky. V derby nám ale nikdo nic nedá zadarmo, soupeř zvýšil obrátky a dotáhl skóre. Nicméně nakonec jsme utkání zvládli. Takže asi ta domácí utkání s VUT a Ostravou.

První pasáž turnaje dopadla na výbornou. V čem ale ještě vidíš prostor pro zlepšení? Co je naopak nejsilnější stránka týmu? 

Prostor pro zlepšení bude vždycky. Určitě postupně budeme více pracovat na speciálních formacích a systémových věcech. Nejsilnější stránkou je za mě skvělá parta, zatím se v týmu cítím opravdu výborně. Na ledě hraje jeden za druhého, což je super. Nerad bych to zakřikl, ale zatím se nám daří střílet poměrně dost branek, snad to klukům vydrží po celou sezónu.

V týmu jsi nováček, jak ses cítil během svého prvního utkání, kdy jsi hned nastoupil do derby proti VUT? 

Před zápasem jsme byli s trenéry domluvení, že se v půlce s Kraldou (Filipem Králem) prohodíme, takže jsem na to byl připravený. Vstup nebyl z mé strany úplně ideální, snižující gól na 3:2 jsem měl vyřešit lépe. Nicméně musím kluky pochválit, protože mi můj debut velmi ulehčili. Blokovali střely, hráli výborně v oslabení, kde dobře odstraňovali clonící hráče, takže jsem pohodlně viděl na všechny puky. Nakonec zvládli v poslední desetiminutovce vstřelit dva góly a udržet vítězství. Jsem rád, že jsme první letošní derby zvládli.

Jak se v průběhu prvního měsíce měnila atmosféra v medvědí kabině?

Řekl bych, že nálada v kabině je po celou dobu výborná. Určitě se lépe trénuje a hraje, když se vyhrává, což se nám zatím daří. V průběhu srpna přišlo pár dalších hráčů na zkoušku, takže pořád musíme bojovat o místo v týmu. Každopádně ale mezi námi panuje zdravá rivalita a na atmosféru v týmu to nemá vliv. 

Jaké jsou tvé osobní cíle do nové sezony?

V nové sezóně bych se chtěl především bavit hokejem. Doufám, že parta bude fungovat pořád perfektně, abychom ty ranní tréninky absolvovali všichni s radostí, odešli v klidu do školy a těšili se na další trénink. Věřím, že pandemie bude nadále stagnovat, abychom se vrátili do normálního života a nemuseli řešit, jestli můžeme do školy, na trénink nebo třeba za rodinou. Osobně doufám, že od trenérů dostanu nějakou šanci i v sezóně.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři