Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Měli jsme na víc! Petr Filip hodnotí účast UPCE na akademickém mistrovství.

Od pondělí probíhalo akademické mistrovství České republiky v ledním hokeji. Pardubická univerzita nemohla chybět. Tým byl poskládán z hráčů Riders Univerzity Pardubice, která se účastní Univerzitní hokejové ligy. Účast na mistrovství zhodnotil trenér univerzitní týmu – Petr Filip – asistent katedry tělovýchovy a sportu Univerzity Pardubice a zároveň asistent trenéra Riders Univerzita Pardubice.

Ze čtyř utkání jste 3x prohráli a jen jednou vyhráli. Jak tyto zápasy hodnotíte?

Mistrovství jsme nezačali dobře. V první utkání jsme jednoznačně prohráli s Technickou univerzitou Liberec 1:8. Soupeř byl ve všem lepší. Ve druhém zápase jsme naši hru vylepšili a porazili UJEP Ústí nad Labem 5:3. Tady bych zvláště ocenil obětavost a bojovnost celého týmu.

Po prvním hracím dni jste tedy mohl být spokojený?

Určitě ano – skupinu jsme měli dobře rozehranou, bohužel následující den selhala organizace mistrovství.

Co se stalo?

V pondělí večer došlo ke změně rozpisu jednotlivých utkání a tak jsme se s hráči domluvili na změně programu. Bohužel v úterý ráno došlo opět ke změně rozpisu a tak jsme k utkání proti VUT Brno nastoupili v narychlo svolané sestavě a bohužel prohráli 1:0. To samé potkalo i Přírodovědeckou fakultu Praha, která se k našemu utkání vůbec nesešla a tak jsme vyhráli 5:0 kontumačně. Osobně to považuji jako velké selhání v organizaci mistrovství. Ve středu jsme tak po dvou výhrách a dvou prohrách hráli o postup ze skupiny s týmem UP Olomouc. Utkání bylo vyrovnané, ale bohužel jsme neproměňovali šance a prohráli 2:4. Tím pro nás mistrovství skončilo.

Jak fungoval tým, jak vidíte Vaše možnosti v novém ročníku univerzitní ligy?

Je vidět, že tým již nějakou dobu trénuje a absolvoval i pár utkání v rámci letního turnaje Tipsport UNI cup. Myslím si, že tým má do sezóny perspektivu a věřím, že v novém ročníku Univerzitní ligy budeme hrát důstojnou roli. Tým určitě může stavět na bojovnosti a obětavosti. Závěrem chci určitě všechny fanoušky našeho týmu pozvat na první domácí utkání, které odehrajeme 4. 10. v enteria areně v Pardubicích proti UP Olomouc. Máme jim co vracet.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři