Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC UP vybojovala bronzové medaile na AMČR!

Benátky n. Jizerou/Olomouc – Během minulého týdne proběhlo na ledě Zimního stadionu v Benátkách nad Jizerou Akademické mistrovství ČR, kde samozřejmě nemohli chybět ani hokejisté Univerzity Palackého. I přesto, že naše mužstvo nastoupilo ve velmi okleštěné sestavě, přivezlo si ze středních Čech skvělé třetí místo!

Tým z Olomouce měl při skladbě mužstva pro třídenní turnaj menší potíže, přesto se však nakonec podařilo soupisku utvořit a „jedenáct statečných“ hokejistů se vydalo do Benátek reprezentovat Univerzitu Palackého na Akademické mistrovství. Cestu ze čtyřčlenné základní skupiny měli Hanáci zjednodušenou díky absenci Přírodovědecké fakulty UK, která se na turnaj nedostavila. Olomoučtí se tak utkali pouze s Univerzitou Pardubice a VUT Brno, přičemž prvně jmenovaného soupeře porazili 4:2 a druhého 2:0.

Do vyřazovacích bojů tedy postoupili hráči HC UP bez ztráty kytičky a ve čtvrtfinále je čekal celek FTVS Univerzity Karlovy. Olomouc zvládla i třetí duel na turnaji a po výhře 6:1 postoupila mezi nejlepší čtyři týmy, v následujícím kole ale podlehla libereckým vysokoškolákům 0:4. Hokejisty Univerzity Palackého tak čekal po první porážce souboj o třetí místo, v němž ve vyrovnaném utkání přetlačili 4:3 v prodloužení brněnskou MUNI.

„Sestavu jsme skládali ze dne na den, a nakonec jsme byli rádi, že jsme složili aspoň deset hráčů do pole s jedním brankářem. Třetí místo je rozhodně úspěch, odehrát všechny zápasy na dvě formace nebylo vůbec jednoduché. O to více je podle mě bronzová medaile zasloužená,“ okomentoval turnaj Martin Pěcha.

Olomoučtí hokejisté si tak zpříjemnili přípravu na nadcházející ročník ULLH bronzovými medailemi z AMČR a nyní se již připravují na nadcházející neděli, kdy ve finále Tipsport Uni Cupu vyzvou znovu Masarykovu univerzitu.

Sestava HC UP na AMČR

Lukáš Novotný – Dominik Dubovčí, Dominik Kuchař, Ondřej Veselský, Michal Fojtášek, Martin Pěcha, Michal Sup, Libor Šíp, Zdeněk Formánek, Michal Dohnal, Martin Večeřa

Výsledky v základní skupině

HC UP vs. PřF UK 5:0 (kontumace)

HC UP vs. Univerzita Pardubice 4:2

HC UP vs. VUT Brno 2:0

Výsledky v play-off

Čtvrtfinále: HC UP vs. FTVS UK 6:1

Semifinále: HC UP vs. TUL 0:4

O 3. místo: HC UP vs. HC MUNI 4:3pp

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři