Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC UP zmrazila MUNI gólem v poslední minutě a ovládla Tipsport Uni Cup!

Finále přípravného turnaje Tipsport Uni Cup se uskutečnilo na neutrální půdě, duel mezi HC MUNI a HC Univerzita Palackého v Olomouci hostila arena v Pardubicích. Boj o zlato nabídl divokou přestřelku, v níž měli po celou dobu gólově navrch hráči Masarykovy Univerzity. Hanáci ovšem nakonec vyrovnali a necelou minutu před koncem jim první místo vystřelil Dominik Dubovči.

HC MUNI vs. HC UP 4:5

Branky a nahrávky: 6. Kadlic (Pavel, Stodůlka), 7. Voříšek (Svatuška), 13. Pavel (Kadlic, Stodůlka), 26. Říčka (Štrauch) – 11. Pírek (Formánek), 26. Rimmel (Skopal, Dubovči), 38. Zmeškal (Holiš), 54. Šíp (Palička, Skopal), 60. Dubovči (Palička, Kuchař). Rozhodčí: Čížek, Pitra, Švejda. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 28:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:5.

Vstup do finálového zápasu vyšel lépe brněnskému týmu, který se dostal do vedení již v šesté minutě zásluhou Vojtěcha Kadlice. A o minutu později bylo ještě hůř, když Lukáše Novotného překonal Jakub Voříšek. Následně Olomoučtí nevyužili přesilovku, jenže chvíli po jejím skončení nakonec skórovali. Lukáš Pírek se po levém křídle protáhl do útočného pásma a ranou k tyči snížil na rozdíl jediné trefy. Vzápětí ale náskok MUNI znovu zdvojnásobil Jan Pavel.

I ve druhém dějství nebyli příchozí diváci ochuzeni o góly. Nabídku Pavla Skopala zužitkoval Mikuláš Rimmel a Univerzita Palackého byla znovu na dostřel. I na tento gól ovšem hráči Masarykovy Univerzity velmi rychle zareagovali a už po čtyřiadvaceti vteřinách zvyšoval na 4:2 Patrik Říčka. Zpět do hry mohl Olomouc v polovině utkání vrátit Jakub Dušan Vaňo, trestné střílení ovšem neproměnil.

O chvíli později si Filip Král navíc poradil i s nebezpečnou dorážkou Filipa Pírka. Přesto měli nakonec Hanáci v prostřední dvacetiminutovce poslední slovo. Lukáš Zmeškal se z obranné třetiny díky své rychlosti dostal až do té útočné a tváří v tvář brankáři forhendovou kličkou snížil opět na rozdíl jediné branky.

V závěrečné periodě už to na ledě pořádně vřelo a došlo i na několik potyček. Brněnští trpělivě bránili svůj náskok, jenže náporu soupeře nakonec neodolali. Necelých sedm minut před poslední sirénou Filipa Krále propálil Libor Šíp a za stavu 4:4 se začínalo od začátku. Už to vypadalo, že finále přípravného turnaje bude muset rozhodnout prodloužení, nakonec se tak ovšem nestalo. V čase 59:35 totiž ránu Filipa Paličky dorazil za bezmocného gólmana Dominik Dubovči a poprvé v utkání poslal náš tým do vedení!

Ve zbývajících vteřinách už reprezentanti MUNI vyrovnat nestihli, a tak se vítězi letního Tipsport Uni Cupu stali hráči týmu HC Univerzita Palackého v Olomouci!

Autor: Jonáš Majtyka

FOTO: Josef Polehňa

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři