Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Hráči ULLH jsou v nominaci na Univerziádu!

30. ročník Zimní světové univerziády se měl konat ve dnech 21. – 31. ledna 2021 v Lucernu ve Švýcarsku. Kvůli pandemii koronaviru byla odložena. Nový termín byl stanoven na 11. – 21. prosince 2021. Univerziáda je po zimních olympijských hrách druhou největší multi-sportovní zimní událostí na světě.

Výběr pod vedením trenéra Lišky, který byl pověřen Českou asociací univerzitního sportu a Českým svazem ledního hokeje, sehraje několik modelových utkání. Například dvě utkání, které budou součástí přípravy, budou 4.10. v Českých Budějovicích a 18.10. v Brně. Zápasy budou mezi výběrem ULLH a výběrem hráčů z profesionálních lig. Do výběru se přidají ještě další studenti a to ti, kteří nastupují v profesionálních soutěžích. V následujicích třech měsících vznikne finální soupiska. Toto jsou nominování hráči za Univerzitní hokejovou ligu. Nutno dodat, že všichni hráči jsou narozeni do ročníku 1996. 

Nominovaní hráči:

Akademici Plzeň - Štěpán Hanzlík, Jonáš Štekr, Jan Kalus, Matěj Kolda, Marek Princl

Riders Univerzita Pardubice - Vojtěch Faltys, Jakub Muška

Engineers Prague - David Vobořil, Václav Burda, Jan Bečvář, Petr Josefus, Jaroslav Chlouba, Jakub Káník, Matouš Horský, Václav Švach, Tomáš Horák

Black Dogs Budweis - Tomáš Vochozka, Lukáš Prášek, Tadeáš Pinkas, Miroslav Tejko, Vojtěch Doktor, Milan Dančišin

BO Ostrava - Marek Kovalski, Patrik Gola

HC North Wings Ústí nad Labem - Ondřej Bláha, Dan Bartoš, Adam Janoušek

UK Hockey Prague - Martin Dlabola, Dominik Havelka, David Jindra

HC Univerzita Palackého v Olomouci - Vojtěch Krejčiřík, Martin Pěcha, Lukáš Zmeškal

VUT Cavaliers Brno - Ondřej Dlouhý, Vojtěch Pernický

HC MUNI - Štepán Kučera, Tomáš Račický, Pavel Tomaník, Filip Král

„Naše hráče pravidelně sledujeme, jsme v kontaktu s trenéry. Z každého týmu máme několik zástupců. Věřím, že určitě dost našich kluků se do finální nominace probojuje a věřím, že se určitě na Univerziádě neztratí.“ popisuje Tomáš Hlaváč, předseda České asociace univerzitního hokeje.

Jedná se o první univerziádu, kde budou reprezentovat i hráči ULLH. „Jsme moc rádi, že i naši hráči mají možnost zabojovat o místo na Zimní světové univerziádě“ uzavírá ředitel ULLH, Ondřej Šebek.


Světových univerziád 2021 v Lucernu a Chengdu se mohou zúčastnit studenti narozeni mezi 1.1.1996 – 31.12.2003.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři