Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

„Ostravo, Ostravo, do roka a do dne zveme tě na Boží súd!“

Plzeňští ve středu na domácím ledě vstoupí do třetího ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje. Takřka po roce do západočeského velkoměsta zavítá tým z druhé strany republiky BO Ostrava Vítkovice Steel.

Konec dobrý, všechno dobré. Akademici nezdařilý Uni Cup zakončili vítězstvím. Na plzeňské tréninkové hale LOGSPEED CZ Arény si poradili s Pardubicemi 4:1.

Ostravská cesta Uni Cupem byla zastavena až ve čtvrtfinále. V prvním kole Uni Cupu si Ostrava hravě poradila s Riders, které smetla 9:2. Jejich druhé klání proti Olomouci rozhodlo až prodloužení, které zvládla lépe domácí Ostrava. První porážku zaznamenali Slezané překvapivě na ledě Kavalírů z Brna, kde padli 2:4. Ani druhá cesta do jihomoravské „metropole“ nedopadla podle představ. Na ledě Masarykovy univerzity Ostrava prohrála 6:4. V již zmíněném čtvrtfinále narazila Ostrava na Olomouc. Divokou přestřelku nakonec zvládl šampion celého turnaje a po výsledku 9:7 postoupil do semifinále. V následném zápase o umístění poté Ostrava oplatila Cavaliers porážku a zvítězila 5:1.

Vzájemné výsledky mluví pro Ostravu. Akademikům se ani jednou ze čtyřech pokusů nepodařilo srazil soupeře na kolena. Dvakrát muselo rozhodovat prodloužení a dvakrát se Ostravě povedlo vyloupit Plzeň.

Vstoupí Plzeňští do nové sezóny úspěšně a dokážou konečně pokořit Ostravu? To zjistíme již zítra od 19:30 na Ice aréně nebo na Tipsport.cz


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři