Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici sestřelili Ostravu!

Středeční večer podle představ. Souboje, rvačky a spousta branek. Akademici na domácím ledě porazili Ostravu 6:2.

Plzeňští vletěli do utkání a ve druhé minutě otevřeli skóre. David Markov vypálil z prostoru mezikruží a jeho ránu dorazil za záda Ovčařiho Jan Rejzek. Odpověď přišla v páté minutě, kdy z ničeho nic Ostrava udeřila. Nahozený kotouč na branku od Jana Žídka Štekrovi propadl pod lapačkou a plzeňský brankář moc dobře věděl, že tohle si za rámeček nedá. Z vyrovnání se hosté neradovali příliš dlouho. Osmdesát šest vteřin po vyrovnání domácí opět odskočili. David Prachař nabil na volej Marku Princlovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a upravil na 2:1. Tím ovšem první třetina neskončila. Hrdina druhé branky domácích Marek Princl si nechal ukrást kotouč od Marka Kovalského, a ten ještě před pauzou vyrovnal. Do kabin tak odcházely oba týmy za stavu 2:2.

Druhá třetina se nesla v mnohem opatrnějším duchu než perioda první a branku nám nepřinesla. Věci se začaly hýbat až ve třetí části.

Vstupy do třetin jako by měli Akademici naučené na výbornou. Po osmatřiceti vteřinách domácí opět využili přesilovou hru. David Prachař zachytil vyhození ostravských stylem Jana Kollera v nejlepších letech, předložil kotouč Marku Princlovi, který křižnou přihrávkou našel Jana Kaluse, a ten i s porcí štěstí dostal kotouč za brankáře hostí. Na rozdíl dvou branek odskočili plzeňští po pěti minutách třetí části. Střelu Dominika Beera od modré čáry tečoval mimo dosah brankáře David Markov. Definitivní hřebíček do rakve zarazil ve vlastním oslabení Jan Šibra. Ten za brankou okradl o kotouč brankáře Ovčařiho a zasunul kotouč do prázdné klece. Poslední výstřel padl v šedesáté minutě zápasu. David Markov se opět ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku a blafákem ala Lukáš Kašpar „roztáhni mi nohy a já ti tam dám kotouč tak, jak se sluší a patří“ sečetl a podtrhl gólový účet zápasu.

Akademici tak zvládl první utkání a na domácím ledě zvítězili 6:2.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři