Přesunout nahoru

Téměř dokonalé září v podání HC UP. Ovládli Tipsport UNI Cup a získali Cenu rektora Univerzity Palackého!

Se začátkem září se rozjela řada akcí, na kterých hokejisté Univerzity Palackého nemohli chybět. Nabitý měsíc hokejisté zvládli bravurně, pouze v závěru se objevila malá kaňka.

Letošní září hokejisté HC UP odstartovali úspěšným vstupem do play-off přípravného turnaje Tipsport UNI Cup, které se odehrálo v prvních třech zářijových týdnech. V divokém čtvrtfinálovém utkání olomoučtí vyřadili BO Ostrava Vítkovice STEEL, následně triumfovali v semifinále v prodloužení proti Engineers Prague a mířili do finále, ve kterém se střetli s týmem HC MUNI. Přestože hokejisté Univerzity Palackého celý zápas dotahovali, necelou minutu před koncem vstřelili vedoucí gól a z turnaje si odvezli zlato.

Během probíhajícího Tipsport UNI Cupu se uskutečnilo Akademické mistrovství ČR v Benátkách nad Jizerou, kterého se hráči HC UP stihli také zúčastnit. Navzdory značně oslabené sestavě, kterou tvořilo pouhých jedenáct hráčů, dokázali obsadit třetí místo.

V prvním akademickém týdnu se hráči prezentovali také mimo led. Během celého týdne od 20. září se v prostorách Univerzity Palackého uskutečnil tradiční festival Meet UP. V rámci této akce se mohli návštěvníci seznámit s různými spolky a kluby, které působí pod Univerzitou Palackého. Univerzitní hokejový tým tak nemohl chybět se svým tradičním stánkem, kde si mohli návštěvníci zastřílet na branku. Zároveň se během festivalu předávaly Ceny rektora Univerzity Palackého. Tři hráči HC UP (Libor Janků, Dominik Hajšman a Jan Šafář) obdrželi toto ocenění v kategorii Humanitární pomoc za jejich opakovanou dobrovolnickou činnost, například na nemocničním oddělení s pacienty trpícími Covidem-19 nebo na jižní Moravě po zasažení tornádem.

Dále se dne 24. září konala celorepubliková akce Noc vědců, které se i letos účastnil univerzitní hokejový tým. V prostorách aplikačního centra BALUO si návštěvníci opět mohli vyzkoušet svou přesnost střely na bránu nebo si jen popovídat s hráči. O střelu na branku měly zájem hlavně děti, které si mohly obléct i opravdové hokejové vybavení, a kdo ví, možná v nich i tato zkušenost probudí zájem o hokej a sport obecně.

Poslední zářijová událost se ale nepovedla podle představ. V pondělí 27. září odstartoval letošní ročník Univerzitní ligy ledního hokeje. V prvním kole se HC UP na domácím ledě utkali s UK Hockey Prague. Po vydařeném Tipsort UNI Cupu nastupovali olomoučtí studenti do prvního utkání letošního ligového ročníku jako favorité, nicméně hokejisté Karlovy Univerzity se na soupeře dokázali dobře připravit. UK Hockey Prague po dominantním výkonu dovedli utkání do vítězného konce za stavu 3:8. Dobře rozjetý měsíc HC UP neuzavřel tak pozitivně, jak do něj vstoupil, ale i přes prohru v prvním ligovém zápase se letošní září dá hodnotit jako úspěšné.

Autor: Martin Čeřovský


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři