Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Mise Brno splněna!

Akademici jsou po dvou kolech stoprocentní. Zvládli i první venkovní utkání a na ledě VUT Cavaliers zvítězili 5:2.

Jak jsme minulá utkání Akademiky chválili za vstupy do zápasu, tak za včerejší je musíme pokárat. Hned v prvních vteřinách duelu se dostal do úniku Ondřej Dlouhý, Štekr si ovšem s jeho backhandovým blafákem poradil. V sedmé minutě poprvé zahrozili plzeňští. V situaci dva na jednoho pálil po přihrávce Jana Kaluse Štěpán Hanzlík, jeho pokus lapil brankář Burian. V polovině první třetiny se už ale skóre měnilo a byli to domácí, kterým se podařilo vstřelit branku. Lukáš Kaukič se dostal před Štekra a backhandovým blafákem ho překonal. 1:0 pro domácí. Poté se do dalšího úniku dostal opět Ondřej Dlouhý. I tentokrát vzájemný souboj vyhrál brankář hostí. Odpovědí byl rána Marka Princla. Ta rozezněla jen brankovou konstrukci. Do konce první části se Akademikům podařilo vyrovnat. Přečíslení vyřešil Štěpán Hanzlík, jenž rovněž backhandovou kličkou vyrovnal. První třetina tedy skončila za stavu 1:1.

Do druhé třetiny už Plzeň vkročila lépe. Ve dvacáté třetí minutě využil skrumáže před Burianem Jakub Šucha, který jako tank do branky dotlačil úplně vše, včetně kotouče. 1:2 z pohledu domácích. O dvě minuty později už hosté vedli o dvě branky a opět to byl Jakub, jenž skóroval. Tentokrát to byl Jakub Švec. Ten se dostal do samostatného úniku, nic nevymýšlel a vymetl levou šibenici Burianovy branky. Jenže VUT to nezabalilo a půl minutky na to snížilo. Štekrovu rozehrávku zachytil Lukáš Kaukič, nabil Ondrovi Dlouhému, a ten snížil zpět na rozdíl jediné branky. Šílená druhá třetina nebyla ani v polovině, když padla další branka. Krásnou individuální akci Jana Kaluse dorazil do branky Marek Princl a vrátil Akademikům dvoubrankové vedení. Všechny čtyři branky padly v rozmezí čtyř minut a sedmi vteřin. Druhá část se po této divočině uklidnila a šance přišly opět až těsně před koncem periody. Nejdříve těsně minul hostující Marguš a dvakrát se blýskl Jonáš Štekr. Nejprve vychytal Ondřeje Dlouhého, a poté si smlsnul na střele Zemánka. Po divoké druhé třetině svítil na kostce výsledek 2:4 z pohledu domácích.

Třetí třetina začala velice opatrně. První šance přišly až v její polovině. V dobré pozici nejdříve přestřelil Švec a z mezikruží neuspěl ani David Markov. Na druhé straně zase z těžké pozice přestřelil napůl odkrytou branku Ondřej Dlouhý. Kavalírům už nezbylo nic jiného než zkusit hru bez brankáře. Toho využil devět vteřin před koncem David Markov a ukončil tím dění zápasu. Akademici tak zvítězili na kuřimském ledě 5:2.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři