Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici selhali před vyprodaným stadionem

Plzeňští nezvládli domácí utkání proti North Wings a pokračují v trápení proti tomuto soupeři. Ústí tentokrát podlehli 1:4.

Vstup do utkání se Akademikům vůbec nepovedl. Už ve třicáté sedmé vteřině zápasu prohrávali 0:1. Před Štekrem se nejlépe zorientoval hostující Famil Amirov, který i s kusem štěstí procedil kotouč do branky. Ústí bylo na začátku zápasu aktivnější a dostávalo se do šancí. V polovině zápasu tak odskočilo na rozdíl dvou branek. Jan Jindra dostal nabito do prostoru nad kruhy a propálil Štekra. 0:2. Akademici tak po první část prohrávali 2:0.

Ve druhé třetině se hra vyrovnala a Akademici se hnali do útoku. V přesilové hře to zkoušel Jan Kalus, ale jeho pokus lapil Skokan. Do další šance se dostal Jakub Švec. Ani ten ovšem na Skokana nevyzrál. Do třetice se osamocen před brankářem zjevil Jan Rejzek. Hostující brankář ovšem odmítl kapitulovat. Druhá třetina nám tedy branku nenabídla a do třetí periody se šlo za stavu 0:2.

Ve třetí třetině Akademici konečně udeřili. Při přesilové hře pěti proti třem vykřesali naději. Jan Kalus nabil na volej Davidovi Prachařovi a ten vymetl pravou šibenici Skokanovy branky. 1:2. Jenomže North Wings odpověděli, konkrétně Martin Kuchař. V přesilové hře nahodil kotouč na branku, a ten Štekrovi propadl do branky. Marek Princl poté ukázal svou šikovnost, když opláchl Miroslava Straku. Skokana ale nepřekonal. Minutu a půl před koncem Ústí definitivně rozhodlo. Dan Bartoš prostřelil Štekra mezi nohy a upravil na konečných 1:4. Akademici tak poprvé v sezóně prohráli a o polepšení se pokusí ve středu v hlavním městě proti Engineers.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři