Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

První domácí výhra. Cavaliers v napínavém utkání dokázali vyzrát nad Olomoucí

Začátek zápasu vypadal pro domácí tým slibně, když se jim již v první minutě podařilo vstřelit gól. Olomoučtí však dokázali rychle dotáhnout a v závěru první periody ještě navýšit. Druhá třetina patřila opět Cavaliers, kterým se však i přes veškerou snahu podařilo pouze stáhnout soupeřův náskok. Závěr utkání už ovládli jednoznačně brněnští a s finálním výsledkem 4:3 tak brali první tři body.

Do středečního utkání vstoupili kavalíři způsobem, který zřejmě nikdo nečekal. Už v první minutě vstřelil branku za brněnský tým Vojtěch Pernický. „Z mezikruží jsem prověřil gólmana backhandem, ten puk vyrazil za bránu a odtud jsem ho šikovným odrazem dostal o beton do brány,“ vysvětlil střelec. Výhodu rychlého gólu v úvodu utkání se však Cavaliers v první třetině zužitkovat nepodařilo, jelikož již po třech minutách následovala odpověď hostů. David Rosecký z otočky překonal Huzlíka a srovnal na 1:1. Přestože se brněnští snažili průběh utkání opět stočit na svoji stranu, soupeři jim to nedovolili. Například pokus Pernického vychytal Šoustal, při střele Kaukiče zase jen zazvonila tyč. Obrat nastal až v 16. minutě, bohužel pro kavalíry se opět prosadila Olomouc. Z předbrankového prostoru vypálil opět David Rosecký a neminul – 1:2. Do kabiny tak domácí odcházeli s jednogólovým mankem na krku.

Stejně jako v první třetině se i v té druhé brněnským v úvodu dařilo. Po dvou minutách si bod za vstřelenou branku připsal Ondřej Dlouhý. „Dostali jsem se s Kaukim (Lukáš Kaukič) do rychlého protiútoku, myslím si, že to lépe sehrát ani nešlo. Klobouk dolů před tím, jaký má Kauki přehled a jakou vymyslel finální nahrávku. Mně nezbývalo nic jiného než to trefit,“ popsal situaci útočník. Poslat svůj tým do vedení měli kavalíři možnost už o dvě minuty později, kdy si zahráli krátkou přesilovku 5 na 3. Tu se jim však proměnit nepodařilo. Naděje brněnských bojujících o první tři body do tabulky opět vzkřísil Dlouhý, který mířil z bezprostřední blízkosti brány. Bohužel zákrokem lapačkou podržel olomoucký gólman svůj tým nad vodou a průběžné skóre se tak nezměnilo.

V poslední třetině se karty obrátily. Po dvou minutách završil hattrick hostující Rosecký a Cavaliers nezbylo než zase dotahovat. To se jim však naštěstí zadařilo už o minutu později, když se k puku dostal Tomáš Zemánek a srovnal na 3:3. „Hása (Jan Hasoň) mě z rohu krásně našel a já jsem se ocitl sám před brankářem. Zkusil jsem vystřelit a padlo to tam,“ přiblížil akci Zemánek. Domácí tentokrát po vstřelené brance naštěstí nepolevili a dál tlačili soupeře, což se jim vyplatilo v polovině závěrečné periody při kombinaci Sedláčka, Lašáka a Lukáše Kaukiče. „Laši (Martin Lašák) vyvezl puk z obranného pásma a krásně mi to přenechal. Já se do toho opřel, co nejvíc to šlo. Věřil jsem, že to projde, a prošlo,“ okomentoval vstřelenou branku Kaukič. Do zaznění sirén už se nic nezměnilo, a tak Cavaliers po napínavém utkání brali první tři body.

Klára Stráská

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři