Přesunout nahoru

Nejvíc se těšíme na listopadový zápas na Rondu proti HC MUNI, shodují se nováčci

V letošní sezóně přibylo do týmu VUT Cavaliers Brno spousta nových tváří, které už diváci mohli zahlédnout na zápasech i sociálních sítích kavalírů. Ať už nováčci přišli ke Cavaliers z jakéhokoliv klubu, téměř okamžitě vytvořili skvělou partu, která má za cíl prolomit smůlu a v lize dosáhnout co nejlepších výsledků. Stejně tak se nové posily těší i na obnovený souboj univerzit na Rondu, kde se v listopadu střetnou s druhým brněnským týmem – HC MUNI. „Doufám, že nás přijde podpořit co nejvíc spolužáků a udělají pořádný kotel,“ prohlásil za všechny Uhlíř.

Jaký klub je váš mateřský a za jaké další jste hráli?

Vojtěch Uhlíř: Začínal jsem v přípravce v Přerově, kde jsem hrál až do dorostenců a potom jsem působil v Kroměříži.

Martin Šenk: Ve čtyřech letech jsem začal hrát hokej za SHKM Hodonín kde jsem členem do teď. Za HC Břeclav jsem odehrál pouze jednu sezónu v mladším dorostu, protože se Břeclav spojila s Hodonínem kvůli nedostatku hráčů.

Antonín Běhal: Celou svou dosavadní kariéru jsem strávil v SHKM Hodonín.

Martin Lašák: Začínal jsem v Uherském hradišti, poté jsem hrál například za Přerov, Kometu, Vsetín a před kavalíry jsem ještě působil v HC MUNI.

Ondřej Šišma: Můj mateřský klub je BK Mladá Boleslav, v jiném jsem nehrál.


Co studujete a proč jste si vybrali právě tento obor?

Uhlíř: Studuji na VUT, na fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií, konkrétně obor Automatizační a měřicí technika. Vybírání kam dál pro mě bylo jednoduché, jelikož mi to více méně navazuje na obor ze střední, který má navíc velký potencionál pro budoucnost.

Šenk: Studuji podnikatelskou fakultu na VUT se zaměřením na ekonomiku podniku. Tento obor jsem si vybral, abych získal ekonomický přehled a dozvěděl se víc o finančních trzích. Jak už název fakulty napovídá, chtěl bych se více ponořit do světa podnikání a porozumět mu.

Běhal: Studuji na fakultě strojního inženýrství. Vybral jsem si VUT, protože mě na gymnáziu nebavily humanitní vědy a k technickému oboru směřuji celý život, protože můj taťka studoval a v současné době pracuje v technickém odvětví.

Lašák: Studuji na fakultě stavební, na kterou jsem se nakonec rozhodl přihlásit.

Šišma: Studuji Základy strojního inženýrství. Vybral jsem si tento obor, protože si myslím, že je perspektivní a v budoucnosti potřebný.


V čem vidíte největší výhody univerzitní ligy?

Uhlíř: Liga je určitě pro spoustu hráčů možnost, jak dále pokračovat v hokeji po mládežnických kategoriích, nebo po přesunu na vysokou školu někam daleko. ULLH je také strašně super kvůli partě. Když jde člověk do prváku, tak alespoň hned pozná několik nových lidí.

Šenk: Největší výhoda je, že můžu při studiu dělat sport, který hraji od malička, baví mě a do toho taky reprezentuji univerzitu. Tahle kombinace je víc než uspokojivá, když ještě přidám, jaké zázemí nám klub poskytuje.

Běhal: Výhodou je, že v ní hrají mladí, dobří kluci a můžu pokračovat ve sportu, který mě baví.

Šišma: Největší výhodu vidím ve skloubení studia a sportu na kvalitní úrovni, navíc ve spolupráci se školou.


Jakým způsobem jste se dozvěděli o kavalírech a proč jste se za ně rozhodli hrát?

Uhlíř: O týmu jsem se dozvěděl minulý rok přes sociální sítě a taky přes hokej.cz. Přišla mi škoda s hokejem seknout jen tak, když tu byla ta možnost pokračovat dál.

Šenk: Inicioval jsem zájem o sporty na univerzitě. Díky tomu jsem se dozvěděl, že nějaká univerzitní hokejová liga vůbec existuje. Bez váhání jsem už věděl, jaký sport budu vykonávat při studiu na univerzitě.

Běhal: O ULLH jsem se dozvěděl přes spoluhráče v krajském týmu Hodonína, kteří střídavě hráli také za MUNI. Potom jsem si hledal, zda má VUT, na které jsem si dával přihlášku, hokejový tým.

Šišma: O kavalírech jsem se dozvěděl na internetu, konkrétně na sociálních sítích, kde jsem se něco podobného snažil najít. Rozhodl jsem se za ně hrát, protože chodím na VUT.


Kdo vám v kabině nejvíc sedl a proč?

Uhlíř: Že by mi někdo sedl nejvíc se říct úplně nedá. Myslím si, že jsme dobrá parta, která mezi sebou nemá žádný problém, a to nám může v důležitých zápasech jenom pomoci.

Šenk: Jednoznačně Tomáš Zemánek. Tom studuje na stejné fakultě, takže jsem se ním dal mezi prvními do řeči. Rozumíme si jak na ledě, tak i mimo něj. Budu doufat, že se na ledě začneme více prosazovat.

Běhal: V kabině si nejvíc rozumím s Ondrou Šišmou, protože studujeme stejný obor a je s ním za všech okolností sranda.

Lašák: Nejvíc se pobavím asi s Perňou (Vojtěch Pernický), protože se známe už delší dobu.

Šišma: V kabině mi sedli opravdu všichni. Ze všeho nejvíc ale asi další nováčci této sezony, se kterými udržuji kontakt i mimo led.


Na jaký zápas ULLH se těšíte a proč?

Uhlíř: Opravdu se těším na dva zápasy. První je Hokejový souboj univerzit na Rondu, na který nás doufám přijde podpořit co nejvíc spolužáků a udělají pořádný kotel. Další je Winter Classic, jelikož zápas na kluzišti bez střechy si nezahraje úplně každý a pro mě to bude také premiéra.

Šenk: Nejvíc se těším na zápas proti Engineers Prague. Dle statistik je to nejlepší univerzitní tým v lize. Ještě jsem proti nim neměl šanci hrát, tak jsem zvědavý, jak na tom bude.

Běhal: Myslím, že je úplně jasné, že se všichni nejvíc těšíme na Rondo proti MUNI.

Lašák: Nejvíc se těším na zápas s Pardubicemi, protože to bude velké derby.

Šišma: Samozřejmě na Hokejový souboj univerzit 30. listopadu, protože je to zkrátka největší zápas roku, na který všichni dlouho čekají a nemůžou se dočkat.


Máte nějaký rituál před zápasem?

Uhlíř: Na rituály moc nejsem, takže maximálně se pořádně rozcvičit.

Šenk: Nic specifického, hlavně se dobře protáhnout a zahřát, ať můžu jít na led s čistou hlavou a podat při utkání stoprocentní výkon.

Běhal: Pokud to okolnosti dovolí, tak se rád před zápasem dobře vyspím.

Lašák: Rituál asi žádný ani nemám, ale občas si dám tatranku.

Šišma: Žádný rituál neudržuji. Uvidíme, jestli časem na nějaký přijdu.


Jaký máte v této sezóně cíl?

Uhlíř: Chci co nejvíc pomoci týmu, abychom to na konci sezóny dotáhli na co nejlepší umístění, a to ať už brankami, nebo zablokovanými střelami.

Šenk: Vyhrát ULLH! Doufám, že takhle by odpověděl každý hráč.

Běhal: Sehrát se s týmem a podávat dobré výkony.

Lašák: Své cíle neříkám.

Šišma: Mým cílem je nasbírat co nejvíce kanadských bodů a najít si rituál.


Klára Stráská

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři