Přesunout nahoru

Bitvu o Brno rozsekly až samostatné nájezdy

Vítěz jihomoravského souboje mezi oběma brněnskými týmy nebyl určen po šedesáti minutách základní hrací doby, a tak hned ve třetím utkání Univerzitní ligy ledního hokeje byli fanoušci na tribunách svědky prodloužení a samostatných nájezdů, v nichž se ujal pouze jeden z deseti pokusů.

Ochozy brněnského stadionu byly zaplněny a fanoušci, kteří neváhali, s radostí sledovali městské derby mezi Masarykovou univerzitou a Cavaliers. Přiznivci MUNI se radovali už po necelých devíti minutách hry, kdy využil dvojnásobnou přesilovou hru 5 na 3 Pavel Tomaník. Tento hráč byl na správném místě také čtrnáct vteřin před koncem první třetiny, kdy z předbrankového prostoru procedil kotouč za záda Huzlíka. Cavaliers se gólově vyjádřili až po třicáté minutě. Vypíchnutí puku na modré čáře ztrestal bleskurychle Ondra Dlouhý, čímž dodal svému týmu naději k vyrovnání.

Trefa na 2:2 přišla pět minut před koncem základní hrací doby, kdy rozjásal spoluhráče Matouš Stupka a jelikož se do zaznění sirény nestalo nic podstatného, Univerzitní liga ledního hokeje zažila své první prodloužení a dokonce samostatné nájezdy. Tuto dovednostní disciplínu ovládli Kavalíři, kdy rozhodující tah na bránu provedl Filip Dvořák.

HC Masaryk University - VUT Cavaliers Brno 2:3sn (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Tomaník (Lašák, Sedlák), 20. Tomaník (Bustin, Hasoň) – 33. Dlouhý, 56. Stupka (Malíř), rozh. náj. Dvořák
Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři