Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers po minulém zaváhání sestřelili Cavaliers šesti góly a jsou opět v čele

Pražští Inženýři si v rámci minulého kola Univerzitní ligy připsali první ztrátu, když nestačili na tým BO Ostrava (1:4). Tím pádem měli před sebou v neděli jasný úkol – porazit VUT Cavaliers Brno, odčinit předchozí nezdar a vrátit se na první místo tabulky, které si mezitím přisvojil městský rival z Karlovy univerzity. A to se také povedlo, Engineers se po slabším rozjezdu soupeře rozstříleli a nakonec si připsali 3 body za výhru 6:1. Dvěma góly se blýskl nejlepší střelec ligy Jan Bečvář, úspěšnou premiéru v Univerzitní lize si připsal brankář Ondřej Mann.

Souboj týmů z opačných pólů tabulky měl být podle papírových předpokladů jednoznačnou záležitostí ve prospěch domácích. Ale první třetina tomu vůbec neodpovídala, alespoň tedy výsledkově. Engineers sice měli územní převahu a hra se většinou odehrávala před brankou VUT, ale vyloženě gólových šancí měli paradoxně dost i hosté. Ani jeden z týmů však žádnou z nich neproměnil a první třetina skončila možná překvapivě bez branek.

V té druhé už se s nimi roztrhl pytel. Hned na začátku třetiny byl vyloučen domácí Josefus, ale místo tlaku hostů přišel úder domácích. Filip Blažek vyvezl puk, zadovkou přenechal Janu BEČVÁŘOVI a ten vypálil přesně k levé tyči – 1:0. Následovala pasáž, kdy se oba týmy střídaly v šancích. Na straně hostů to byl především kapitán Dlouhý nebo Kaukič s Šišmou, kteří nevyužili slibné přečíslení. A zákonitě přišel trest. Parádní akci předvedl první útok. Dani zatáhl puk do pásma, předal na Josefuse, který perfektní přihrávkou nabil na volej Jardovi CHLOUBOVI a ten se z takové pozice moc často nemýlí – 2:0. O pár minut později se domácí radovali znovu. Adamec vyhrál buly přímo na Lukáše VOPATA a ten ukázkovou ránou do víka nedal Burianovi žádnou šanci reagovat – 3:0. Povedenou třetinu poté ještě uzavřel David BLAŽEK, který 13 vteřin před koncem třetiny dorazil bekhendem akci Bečváře – 4:0.

I přes to, že po 40 minutách bylo o výsledku zápasu prakticky rozhodnuto, se na ledě děly zajímavé věci. Oba brankáři hned na začátku předvedli několik pěkných zásahů, kapitán domácích Petr Janásek poté nastřelil břevno. Vytoužený shutout překazil Mannovi v 52. minutě krásnou brankou ve vlastním oslabení Patrik ŘÍČKA, který vymetl růžek u bližší tyče – 4:1. Na drama mohlo být zaděláno hned minutu poté, ale Dlouhý neproměnil nařízené trestné střílení. O několik minut později nastal moment, který na stadionech nevidíme rádi. Sedláček velmi nevybíravě a naprosto zbytečně sestřelil domácího Fabiánka, který se několik minut těžce sbíral z ledu. Hostující hráč za tento zákrok vyfasoval 5 + do konce. Na finální podobu poté skóre ještě upravil nejprve svým druhým gólem BEČVÁŘ a po něm TVRDOŇ – 6:1.

Engineers si tak připsali další 3 body a napravili zaváhání z Ostravy. Na domácím ledě zatím neprohráli a stále drží první místo v tabulce. Skvělý zápas odehrál Bečvář (2+2) a debutant Mann, který si připsal 23 zásahů.

Další utkání čeká Engineers v pondělí v Pardubicích, kde se utkají s místními Riders.

Poslední možnost vidět Engineers v kalendářním roce 2021 v Praze se vám naskytne 15. prosince, kdy se ve speciální Bitvě o Eden utkají s budějovickými Black Dogs Budweis.

Facebooková událost utkání

Vstupenky na Bitvu o Eden


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři