Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

All-in Akademikům vyšel! Princl dokonal obrat v prodloužení!

Poslední dvě utkání Akademiků rozhodně nebyla pro slabé povahy a jednoznačně se dají přirovnat k dílům Alfreda Hitchcocka. Obě nám nabídla infarktový závěr a sladký konec. Tentokrát udolala Plzeň Ostravu 2:3 v prodloužení.

Akademici a začátky utkání to je příběh sám o sobě. Už v deváté vteřině mířila Plzeň do oslabení. Tuto výhodu Ostrava nevyužila. Čeho ovšem domácí využili byla chyba Akademiků na útočné modré čáře. Do úniku se dostala David Sysala s Markem Kovalskim. Druhý jmenovaný pak dokázal, proč je tak obávaný střelec a v šesté minutě otevřel skóre zápasu. V polovině první třetiny se do šance dostal ostravský Ficek, Štekr si s jeho pokusem poradil. První větší šance Akademiků přišla ve třinácté minutě. Střelu Davida Prachaře od modré čáry tečoval Martin Fořt pouze do horní tyče. V další příležitosti Plzně byl v osmnácté minutě Štěpán Říha. Jeho pokus kryl Šindelka. V posledních vteřinách se dostal do obrovské šance Kryštof Fejko. Štekr podržel svůj tým. První třetina skončila lépe pro domácí se stavem 1:0.

Druhá třetina byla plná vyloučení a nevyrovnaných situací, co se počtu hráčů na ledě týče. První šance druhé periody skončila i první brankou. Ve vlastním oslabení ujelo Plzni duo Fejko Moravčík. Kryštof Fejko předložil Dominikovi Moravčíkovi přihrávku do prázdné branky a ten se nemýlil. 2:0 pro domácí. V polovině utkání měl dobrou příležitost David Prachař, ale Šindelka stále držel čisté konto. O to ho připravil ve třicáté páté minutě Tomáš Soukup, který vyplaval sám před brankářem Ostravy a střelou do levé šibenice snížil na 2:1. Druhá třetina nám nabídla po jedné brance na obou stranách a skóre zápasu bylo 2:1 pro domácí.

Ve třetí části se Akademici hnali za vyrovnáním, ale ostravský celek dobře bránil. V první velké šanci této třetiny se objevil opět Dominik Moravčík a plzeňští obránci a brankář měli co dělat, aby kotouč neskončil za brankovou čarou. Čtyři minuty před koncem měl obrovskou šanci Martin Fořt. Jeho beckhandový blafák ovšem zastavila sněhová hráz u pravé tyčky Ovčařiho branky. Dvě a půl minuty před koncem mířili Akademici do oslabení a jejich šance na vyrovnání začala vypadat jako zbožné přání. Jenomže akademická chuť po vyrovnání byl neuvěřitelná, a tak se stal malý zázrak. Plzeň zkusila ve vlastním oslabení power play a vyšlo to. David Prachař shodil kotouč za branku na Štěpána Říhu, ten našel před brankou úplně osamoceného Jana Rejzka, který padesát šest vteřin před koncem vyrovnal. V posledních vteřinách mohl ještě vrátit Ostravě vedení Kryštof Fejko. Naštěstí pro hosty přestřelil. Tři třetiny plné soubojů, zvratů a šesti branek nám vítěze nepřineslo. Muselo se prodlužovat.

Po jednadvaceti vteřinách dokonali obrat Markov s Princlem. Po pěkné kombinaci se dostali společně do úniku dva na jednoho, kdy David Markov předložil Markovi Princlovi přihrávku a ten rozhodl o tom, že dva body poputují do Plzně. Akademici si tak připsali druhé dvoubodové vítězství za sebou na venkovním hřišti.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři