Přesunout nahoru

Olomouc marně vzdorovala favoritovi z Univerzity Karlovy

UK čekalo poslední utkání v letošním roce a jejich cílem bylo určitě prodloužit sérii vítězství. Zato tým Univerzity Palackého má opačné starosti. V dosavadním průběhu soutěže se krčí na posledním místě s pouhými čtyřmi body za jedno vítězství a porážku v prodloužení. Podle postavení v tabulce mělo utkání jasného favorita, ale průběh utkání nenasvědčoval tomu, že by se utkal druhý tým tabulky s posledním. Diváci mohli sledovat vyrovnanou bitvu a Olomouce rozhodně nepůsobila jako nejhorší celek soutěže.

Do utkání vlétli Olomoučtí s odhodláním získat cenné body do tabulky. Vypadali, že jsou dobře připraveni a dokázali od začátku utkání hrozit z rychlých protiútoků. Po jednom takovém se k odraženému puku dostal Mikuláš Rimmel a poslal hosty v šesté minutě do překvapivého vedení. Brzká branka trochu zacloumala se sebevědomím domácích hráčů, kteří nedokázali zachytit tempo utkání a olomouckých hráčů byl plný led. V patnácté minutě dokázal Pavel Skopal zvýšit náskok, když dokázal za Maška v brance UK dorazit střelu Kropáče. To byla studená sprcha pro papírového favorita utkání. Domácí tato branka, ale dokázala probrat a už za minutu měl obrovskou šanci Jan Škoda. Brankář Novotný zastavil puk lapačkou na brankové čáře. S další střelou si už o chvíli později poradit nedokázal. Daniel Piskač střelou od modré čáry snížil na 1:2. Za tohoto stavu první třetina skončila.

Do druhé třetiny, jako by nastoupil úplně jiný tým UK. Domácí dokázali svého soupeře zatlačit do obranného pásma a už v první minutě druhé třetiny trefil Martínek tyč a ani Čmejla z dorážky nedokázal dostat puk do branky Olomouce i přesto, že byl brankář Novotný mimo branku. O minutu později byl v dobré pozici opět Čmejla, ten ale ještě z otočky našel lépe postaveného Boříka, který ale nepřekonal dobře chytajícího Novotného. Tlak UK byl od úvodu třetin drtivý. Další šanci měl Marek Novák a Matěj Síla, ale Novotný si i s jejich pokusy dokázal poradit. Vyrovnání přinesla až střela Davida Šimanského, který si na dlouhou hůl zpracoval puk mezi kruhy a švihem prostřelil brankáře Olomouce. Hosté si mohli vzít vedení zpět už za další minutu, když se řítil na Maška úplně osamocený Rosecký, ale střelou do pravého dolního rohu nepřekonal brankáře UK. Během přesilové hry zlomil Skopal při střele hůl a toho využil Škoda, který proskočil okolo olomouckého obránce a jel sám na Novotného. Bekhendový blafák se mu ale nevydařil a skóre se tak neměnilo. Obrat stavu utkání dokončil pět minut před druhou sirénou Filip Čmejla, kterého uvolnil mezi kruhy kapitán Karlovky Michael Klinger a Čmejla prudkou střelou nad levý beton nedal Novotnému šanci. Odskočit na rozdíl dvou branek se domácím podařilo vzápětí. Glitta našel před brankou hůl Martínka. Jeho střela ještě v brance neskončila, ale dorážka Honzi Škody už ano. Škoda se trefil bekhendem z nulového úhlu přímo pod břevno olomoucké branky. Minutu před koncem třetiny měli další velkou šanci domácí, ale Rubeš si s Matějem Sílou dával přednost v zakončení před branku hostů a nakonec nedůrazně střílel Klinger.

Třetí třetinu začali domácí jako kdyby jí chtěli jen tak dohrát. Z omylu je vyvedl už po dvou minutách Pavel Skopal, který po rychlém protiútoku střelou z první zaznamenal svou druhou branku v utkání a vykřesal naději na bodový zisk pro svůj tým. Ale, za minutu a půl už domácí vedli znovu o dvě branky, když po pěkné kombinaci s Čmejlou zakončoval David Rudolph. Štěstí měl olomoucký brankář za dalších dvacet vteřin. Po střele Jakuba Kopence zazvonilo břevno za jeho zády. Šance už přibývaly jen na straně UK. Rudolph zakončoval z mezikruží těsně vedle. Martínek si efektně prohodil puk mezi nohama, natlačil se přes obránce až před Novotného, ale překonat jej nedokázal. Co se nepodařilo z pravé strany, podařilo se z levé. Martínek si sebral puk za vlastní brankou, projel celé hřiště, bekhendem zasunul puk mezi Novotného betony a stanovil tak konečný stav utkání na 6:3. Olomouc neodehrála vůbec špatné utkání, ale produktivnější byli hráči Univerzity Karlovy a dokráčeli si tak pro šesté vítězství v řadě.

UK Hockey Prague : HC Univerzita Palackého 6:3 (1:2, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 16. Piskač (Čmejla), 9. Šimanský (Řezáč), 15. Čmejla (Klinger), 17. Škoda (Martínek, Glitta), 5. Rudolph (Čmejla, Klinger), 13. Martínek (Piskač) – 6. Rimmel (Sup), 15. Skopal (Kropáč, Rimmel), 3. Skopal (Rimmel)

UK Hockey Prague: Mašek (Novák) – Bečka, Bořík, Čmejla, Glitta, Halberštát, Klinger, Kopenec, Málek, Martínek, Novák M., Piskač, Rubeš, Rudolph, Síla, Šimanský, Škoda, Vávra

Trenér: Aleš Hybner



Novotný – Cach, Dubovčí, Fojtasek, Formanek, Hajšman, Kerda, Kropáč, Kuchař, Matuška, Palička, Rimmel, Rosecký, Skopal, Šup, Šíp, Veselský

Trenér: Michal Janeček


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři