Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici se vrací do akce

Akademici se takřka po dvouměsíční pauze zaviněné marodkou soupeřů a studijními povinnostmi vracejí do zápasového kolotoče. Ve 12. kole Univerzitní ligy ledního hokeje se představí na ledě North Wings Ústí nad Labem.

Západočeši před pauzou naskočili zpět na vítěznou vlnu. Nejprve udolali ve vyrovnaném zápase Masarykovu univerzitu na jejím ledě 4:3 po samostatných nájezdech. Poté se jim podařil husarský kousek na ledě BO Ostrava, když ve vlastním oslabení odvolali brankáře a padesát šest vteřin před koncem vyrovnali. Obrat dokonali plzeňští dvacet jedna vteřin po začátku prodloužení a z Ostravy si přivezli cenné dva body. Následující dvě domácí utkání Akademiků musela být odložena z důvodu soupeřovy marodky. Plzeň tedy čeká další venkovní utkání, tentokrát na ledě Ústí nad Labem, kde budou chtít navázat na předešlá tažení.

North Wings zaznamenaly z posledních pěti zápasů dvě výhry a tři porážky. Úspěch a tři body si Ústí připsalo na ledě Univerzity Pardubice, kde jasně zvítězilo 7:2. Druhé jasné vítězství vybojovalo proti Univerzitě Palackého v Olomouci. Zde North Wings vyhrály 11:3. Po dvou vysokých výhrách ovšem přišlo vystřízlivění. První porážku muselo Ústí zkousnout na domácím ledě proti Black Dogs Budweis, kde Budějovice zvítězily 5:1. Hned následující utkání odehrálo Ústí opět proti Black Dogs, tentokrát na ledě soupeře. Z vítězství se opět radovali svěřenci trenéra Davida Oulíka a zvítězili 6:3. Poslední zápas před pauzou sehrála křídla s Masarykovo univerzitou, které doma podlehla 3:5. Proti Akademikům tedy budou chtít ústečtí prolomit sérii porážek.

První letošní vzájemný zápas zvládlo na ledě Plzně lépe Ústí nad Labem, které zvítězilo 4:1. Akademici tedy mají co napravovat. Podaří se Akademikům prolomit ústecké prokletí a navážou na svou formu nebo se podaří Ústí prolomit sérii porážek? To zjistím již zítra na Zimní stadionu Ústí nad Labem nebo na Tipsport.cz


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři