Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Olomoučtí zahájili druhou polovinu sezony vítězně a z ostravského ledu vezou cenné tři body

Olomoučtí hokejisté se vrátili na led po více než měsíční studijní pauze a druhou polovinu sezony zahájili na ledě BO Ostrava Vítkovice STEEL. Hosté se pokusili navázat na poslední utkání před pauzou, kdy proti pardubickým Riders předvedli mocný obrat ve třetí třetině a zvítězili. Vítězně skončilo pro olomoucké i první utkání v roce 2022, i když mělo úplně jiný průběh než poslední utkání.

První těžká zkouška pro olomoucké přišla hned z kraje první třetiny, kdy museli čelit dvojnásobné přesilovce domácích. Tu ale zvládli ubránit dobrým týmovým výkonem. Následně jsme byli svědky šancí na obou stranách kluziště. Oba brankáři se několikrát zaskvěli a zastavili nadějné šance útočníků. Přibližně v polovině prvního dějství udeřili domácí. Konkrétně nejlepší střelec ULLH Marek Kovalski, který ve vlastním oslabení dokázal ujet olomoucké obraně a zkušeně blafákem proměnit svou šanci. Olomoučtí se nadále v přesilovkách trápili a nedokázali si vytvořit větší šance. Střeleckou smůlu hostů prolomil v početní převaze Mikuláš Rimmel, který potvrdil svou střeleckou formu a vyrovnal stav utkání na 1:1. Zanedlouho přidali hosté druhý gól. Útočníci Dominik Cach a Filip Palička se utrhli do úniku dva na jednoho, vyměnili si kotouč a druhý jmenovaný se v šanci neukvapil, potáhl si kotouč na bekhend a pohodlně zakončil.

Na počátku druhé třetiny byli výrazně aktivnější domácí, také díky přesilovce v úvodu periody. Naproti tomu pasivní olomoučtí studenti mohli za udržení svého vedení vděčit především brankářovi Lukáši Novotnému. Nicméně přibližně v polovině zápasu se i hosté dostali do tempa a zápas začal nabírat na obrátkách. Oba týmy se dostávaly do šancí a v hale to zavánělo gólem. Nakonec to byla Olomouc, která zúročila jednu ze svých příležitostí a z hole Mikuláše Rimmela navýšili olomoučtí vedení na dvě branky. Třetí branka olomouckých sebrala vítr z ostravských plachet a zanedlouho se hosté radovali počtvrté. David Rosecký zvládl dorazit odražený kotouč a přidal tak již sedmý gól v letošní sezoně. Olomoučtí studenti se pyšnili schopností trestat jakékoliv chyby, kterých se domácí tým dopustil. Na ostravských byla vidět psychická deka a místy i frustrace. Domácí však ještě kompletně nerezignovali na výsledek zápasu a snížili na konci druhé třetiny na rozdíl dvou branek, když se z dorážky trefil David Sysala. Branka zapůsobila na domácí jako velká vzpruha a nadále se pokoušeli skórovat ještě před odchodem do kabin. Tento elán domácích však zastavila přesilovka olomouckých.

Do finálního dějství vstoupili aktivněji hosté, kteří měli hned v první minutě dvě velké šance. Následně převzali iniciativu domácí. Ostravští se usilovně snažili zvrátit vývoj utkání, nicméně jejich snahu překazil přesnou ranou Vojtěch Krejčiřík, který vrátil hostům třígólové vedení a odstartoval olomoucký gólostroj ve třetí třetině. Domácí byli po inkasované brance hodně nepozorní a nechali hodně prostoru Dominiku Cachovi, který se z pravého kruhu nemýlil a navýšil skóre už na 2:6. Na domácích byla patrná odevzdanost a olomoučtí profesionálně rozebrali ostravskou obranu. Na konci celé akce stál opět Vojtěch Krejčiřík, který tak zaznamenal druhý gól v utkání a zároveň v celé sezoně. Olomoučtí stále neměli dost a nadále pokračovali v neúprosném útočení na domácí branku. Potřetí se prosadil Vojtěch Krejčiřík a zkompletoval tak hattrick za pouhých 11 minut.

Olomoučtí hokejisté předvedli takticky zvládnutý týmový výkon. Zároveň je třeba vyzdvihnout individuální výkony, zejména pak stabilního brankáře Lukáše Novotného a pětibodového útočníka Vojtěcha Krejčiříka. Pokud si olomoučtí zvládnou přenést takový výkon i do dalších utkání, mohou rozhodně pomýšlet na vyšší příčky v tabulce.

Autor: Martin Čeřovský

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři