Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

BOčko selhalo v ofenzivě a Olomouci padlo

Vstup do nového roku si Ostravané představovali určitě jinak. Proti Olomouci sice vedlo, ale to byl jen jeden ze dvou světlých momentů utkání, které jinak bylo v režii Hanáků.

RT TORAX ARENA čekala deset minut, než kotouč poprvé rozvlnil některou z branek. V oslabení se dostal do úniku Marek Kovalski a přisoudil domácím jediné čtyřminutové vedení. Olomouc poté zvrátila nepříznivý stav dvěma slepenými góly a domácí hokejisty už ke srovnání či vedení nepustila. Po zaznění poslední sirény svítil na časomíře výsledek 8:2 ve prospěch Univerzity Palackého. Jedinými střelci BO byli Marek Kovalski a David Sysala.

Hattrickem a zároveň pěti kanadskými body se blýskl olomoucký útočník Vojtěch Krejčiřík, jenž v premiérovém debutu v Univerzitní lize ledního hokeje obstál na výbornou. Stejný debut zažil i Matěj Potočný v barvách Ostravy: „Dnes to bylo těžké. Ze začátku jsme hráli vyrovnaně, ale pak nám Olomouc odskočila. Chtěli jsme s výsledkem ještě něco udělat, ale začali jsme dělat zbytečné chyby,“ řekla krátce po utkání útočná posila domácích.

Šanci na reparát má Ostrava už v pondělí 24. ledna od 20:00, kdy vyzve v KOOPERATIVA ARENĚ pardubické Riders.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři