Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Vítězství nad Cavaliers posunulo UK do čela soutěže!

Souboj dvou mužstev z opačných konců tabulky. V takových pozicích se nacházeli před duelem UK Hockey Prague, z čela tabulky, a VUT Cavaliers Brno, kteří s pěti body uzavírají tabulku Univerzitní ligy. Pro obě mužstva bylo toto utkání prvním roce 2022 a jak ukázali předešlá utkání v rámci 12.kola, i papíroví outsideři dokázali zaskočit silnější soupeře, když si body do tabulky připsali Pardubice i Olomouc.

V první třetině byl k vidění vyrovnaný hokej. Obě mužstva se po delší pauze dostávala do tempa a chybiček se v obou obranách objevilo hned několik. V první vyložené šanci se objevil, nejproduktivnější hráč UK, Viktor Martínek, který svůj samostatný únik perfektně zakončil bekhendovým blafákem a poslal hosty do vedení. Cavaliers obdržená branka nabudila ke zvýšení aktivity a dokázali si vypracovat tlak v útočném pásmu, ale do vyložených střeleckých příležitostí se dostávali velmi těžko. A jejich střelecké pokusy z dálky kryl David Mašek v brance UK. Asi největší příležitost domácích si vyprodukoval individuální akcí domácí Plitko, který obešel tři hráče karlovky, ale brankáře Maška překonat nedokázal. První třetina skončila tedy 1:0 ve prospěch UK, ale  první dějství slibovalo dramatické utkání.

Druhá třetina byla na branky a zajímavé momenty o mnoho bohatší. Nejprve střílel nebezpečně mezi kruhy domácí Lukáš Kaukič, ale Maška nepřekonal. Poté se proti pravidlům provinil brněnský Jan Malý. Druhou přesilovou hru už dokázali hráči Univerzity Karlovy využít. Dan Piskač vlétl do útočného pásma a naservíroval kotouč před odkrytou klec Benovi Velasovi, který zvýšil na 2:0. O minutu později byl vyloučen Viktor Martínek, ale domácí si s nabídnutou výhodou nedokázali poradit. Naopak, na druhé straně udeřil kapitán hostů Filip Čmejla a zvýšil střelou z ostrého úhlu už na 3:0. O necelou minutu později byl za napadení vyloučen opět Viktor Martínek, který dostal vyšší trest a musel jít do sprch. Domácí tým měl výhodou pětiminutové přesilové hry, která byl umocněná vyloučením Dana Piskače. V závěru dvouminutové přesilové hry pěti proti třem se dokázali domácí prosadit. První zásah Cavaliers v utkání zajistila nejproduktivnější dvojice VUT, Kaukič – Dlouhý. Druhý jmenovaný zakončoval a snížil na 1:3 z pohledu domácích. V pokračující přesilové hře už další branku VUT nepřidalo, nýbrž jednu branku obdrželo. Oliver Glitta se prokličkoval až před brankáře Buriana a v pádu zadovkou nahrával před odkrytou klec navrátilci po zranění Fredymu Haklovi. Ten už pouze doklepl puk do prázdné branky a vrátil svému mužstvu náskok tří gólů. Ve třicáté šesté minutě už byl rozdíl skóre o pět branek. Z rychlého protiútoku se prosadil po přihrávce Piskače, střelou z první, Filip Čmejla. Hra domácích už nepůsobila energicky a organizovaně, jako v první třetině. Chybami a nedůrazem nabídli UK několik dobrých příležitostí, které Pražané využili a zaslouženě odcházeli do šaten s pohodlným čtyřbrankovým vedením.

Zdálo by se, že půjdou hráči Univerzity Karlovy třetí třetinu pouze dohrát. A domácím se podařilov polovině třetiny snížit z hole Patrika Říčky, ale hráči UK dál ukazovali jasnou převahu a povedlo se jim přidat další dvě branky zásluhou Davida Rudolpha a druhým zásahem v utkání Bena Velase. Další obrovské příležitosti měli Oliver Glitta s Markem Novákem, ale Vojtěch Burian v brance Cavaliers předvedl několik neskutečných zákroků a odvrátil hrozící potupnou porážku s dvouciferným číslem na tabuli. Kromě jistě chytajícího Davida Maška v brance UK se blískl čtyřmi body obránce Dan Piskač (0+4) a útočník Benjamin Velas (2+2)

VUT Cavaliers Brno : UK Hockey Prague 2:7 (0:1, 1:4, 1:2)

Branky a nahrávky: 31. Dlouhý (Kaukič, Hasoň), 48. Říčka (Gombarčík) – 2. Martínek (Piskač), 24. Velas (Piskač), 27. Čmejla (Dlabola), 32. Hakl (Glitta), 36. Čmejla (Velas, Piskač), 56. Rudolph (Velas, Marek Novák), 60. Velas (Hakl, Piskač)

VUT Cavaliers Brno: Burian (Antonín) – V. Pernický, Antal, Sedláček, Běhal, Jančí, Sabol, L. Pernický – Plitko, Malý, Uhlíř, Říčka, Dlouhý, Malíř, Hasoň, Gombarčík, Novák, Kaukič, Balát, Šišma

UK Hockey Prague: Mašek – Pickač, Dlabola, Novák, Málek, Glitta, Vávra – Velas, Hakl, Volf, Čmejla, Škoda, Halberštát, Martínek, Rudolph


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři