Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Kavalíři nenašli recept na UK ani tentokrát, na domácím ledě prohráli 2:7

Po dlouhé vánoční pauze odehráli kavalíři svůj první zápas v roce 2022. Výhodu domácího prostředí však proti UK Hockey Prague využít nedokázali. Hned zkraje utkání se podařilo skórovat hostům, a přestože již náskok v prvním dějství nenavýšili, druhou třetinu dokázali zcela ovládnout a jejich dominance přetrvala také v poslední periodě. S finálním výsledkem 2:7 tak Pražané obrali Brno o tři body a posunuli se do čela tabulky.

Do středečního utkání na kuřimském ledě sice kavalíři naskočili aktivně, skóre zápasu se však už po dvou minutách podařilo otevřít hostům. Při samostatném úniku zavěsil puk pod víko z bezprostřední blízkosti brněnské brány Viktor Martínek – 0:1. Šance vyrovnat skóre se kavalírům naskytla vzápětí, když se z předbrankového prostoru pokusil překonat pražského brankáře Ondřej Dlouhý, gól se mu však vsítit nepodařilo. Neúspěchem dopadl i pokus z hokejky Jana Hasoně v 10. minutě. Kavalíry k lepším výkonům bohužel nenakopla ani přesilová hra, kdy si šel za hákování sednout David Volf. Naopak se do šance dokázal dostat hráč pražského týmu Frederic Hakl, Burian však svůj tým udržel nad vodou a další nepříznivou změnu skóre nedopustil. I přes následnou veškerou snahu brněnských Cavaliers, v čele například s Danielem Plitkem nebo Lukášem Kaukičem, se už stav až do zaznění sirény neměnil.

Druhou periodu zcela ovládli hosté. Ve 23. minutě se o navýšení skóre jako první postaral Benjamín Velas, kterému se po přesné nahrávce Daniela Piskače podařilo propašovat kotouč za Burianova záda – 0:2. V 27. minutě z ostrého úhlu pálil Filip Čmejla, a „Karlovka“ tak kavalírům odskočila o rovné tři góly. Na první zářez na straně domácího týmu si diváci museli počkat až do 31. minuty, kdy se Cavaliers konečně podařilo využít přesilovou hru 5 na 3. „Vytvořili jsme si tlak u soupeře v pásmu. Byla to asi jediná věc, která nám v zápase vyšla. Kauki (Lukáš Kaukič) to s Hásou (Jan Hasoň) sehráli parádně na modrý, a já už jen dostal přihrávku jako na zlatém podnose a z jedničky jsem to trefil,“ popsal situaci střelec Ondřej Dlouhý – 1:3. Radost ze stažení náskoku však kavalírům příliš dlouho nevydržela. Už o necelé dvě minuty později se o slovo opět přihlásil pražský tým, kterému se podařilo prosadit v oslabení, když Frederic Hakl doklepl puk do brněnské brány - 1:4. Čtyři minuty před koncem navyšoval ještě Filip Čmejla a tým UK Hockey Prague tak poslal Cavaliers zpytovat svědomí do kabiny se čtyřgólovým mankem na krku.

Třetí třetina přinesla šance na obou stranách, i díky skvělým zákrokům obou brankářů se však skóre téměř až do poloviny poslední periody nezměnilo. Branka padla až ve 48. minutě, když domácí Patrik Říčka poslal backhandem kotouč za Maškova záda – 2:5. Bohužel se však jednalo o poslední úspěšný pokus ze strany domácích překlenout neúspěšně se vyvíjející hru na svou stranu. V 56. minutě už opět skórovali hosté, když do Burianovy brány dokázal dotlačit puk David Rudolph. Demolici Cavaliers zakončil minutu před koncem Benjamín Velas, který přesně zamířil do horního rohu brněnské svatyně. S finálním skóre 2:7 si tak hráči pražského týmu UK Hockey Prague zaslouženě odvezli z kuřimského ledu tři body a posunuli se na první místo tabulky.



Klára Stráská

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři