Přesunout nahoru

UK vítězí podesáté v řadě! Poráží Engineers 5:1

Na Zimním stadionu Hvězda se konalo první pražské derby mezi UK Hockey Prague a Engineers Prague. Utkání, ve kterém se nehledí na postavení v tabulce, jde pouze o to, porazit svého soupeře a stát se vládcem Prahy. Obě mužstva se pohybují na špici Univerzitní ligy. V současnosti je na tom lépe tým Univerzity Karlovy, který vede ligu před Black Dogs Budweis, za kterými jsou na třetí pozici právě Engineers. Pražské derby vždy slibuje atraktivní podívanou a táhne fanoušky, což se potvrdilo i tentokrát, kdy utkání přihlíželo více než 500 fanoušků.

Utkání se začalo hrát v ohromném tempu, ale zároveň opatrně. Ani jeden z týmu nechtěl inkasovat jako první. První nebezpečnou střelu vyslali domácí hráči na Horáka v šesté minutě. Dobrou Boříkovu střelu brankář Engineers vyrazil ramenem a z následující dorážky Bořík přestřelil. Střely přibývaly hlavně na kontě UK, kteří měli v první třetině herní převahu, ale na Horáka nenašel recept ani Chládek s Kopencem, kteří měli velké příležitosti. Ke konci třetiny si vybudovali první tlak i Engineers, ale nedařilo se jim dostat se do lepších střeleckých pozic a nebezpečné pokusy mířili pouze vedle Maškovy branky. Nic na tom nezměnila ani první přesilovka hostujícího týmu. V poslední minutě se přeci jen měnilo skóre. Oliver Glitta vyhrál vhazování a volný kotouč poslal kapitán UK Filip Čmejla přesně k vzdálenější tyči. Po velmi dobrém výkonu šli domácí UK do šatny s jednogólovým vedením.

Druhá třetina byla na brankové příležitosti bohatší. Lépe druhou část začali Engineers. Vojta Matějka se objevil v obrovské příležitosti sám proti Maškovi, ale ten jeho kličku do protipohybu přečetl a betonem vyrazil kotouč do rohu. Poté po buly nebezpečně střílel Fiala a v samostatném úniku se objevil David Blažek. Ani jeden nenašel recept na brankáře UK, který působil od začátku utkání velmi jistě. Na druhé straně se v nebezpečných pozicích objevil David Jindra a o chvíli později Dominik Havelka, ale přesný zásah zapsal až v polovině utkání, po pěkné individuální akci Martínka, dorážející David Šimanský. UK dalo Engineers lekci z efektivity a dostali se do dvoubrankového vedení. Engineers mohli nedlouho poté snížit. Březina gólmana UK překonal. Bohužel pro hosty orazítkoval pouze tyč. A opět se potvrdilo pravidlo, nedáš, dostaneš. Hned další střídání potřetí v utkání udeřil tým UK. Střelu Jana Málka tečoval mezi kruhy Filip Rubeš a Horákovi zbylo jen bezmocně rozhodit rukama, protože neměl šanci na tuto teč reagovat. Zmar Engineers v dnešním utkání demonstroval v dalším střídání únik třech hráčů v modrém dresu proti samotnému brankáři Maškovi. Ten měl v utkání opravdu ohromnou formu a nejnebezpečnější příležitost Engineers v dosavadním průběhu dokázal vyrážečkou zastavit. Diváci si museli tento duel opravdu užívat, protože se v další minutě snažil Oliver Glitta zasunout kotouč podél tyčky do branky Engineers. Horák však udržel beton pevně přitisknutý k tyčce a nedovolil Glittovi zvýšit na rozdíl čtyř gólů. Na brankové příležitosti bohatá třetina vyšla mnohem lépe domácím hráčům z Univerzity Karlovy, kteří dokázali dvakrát skórovat. Naopak Engineers nevyužili žádnou z mnoha svých šancí a na jejich kontě stále svítí 0 v kolonce vstřelených branek.

Naději na lepší výsledek vykřesal pro hosty ve třetí minutě třetí třetiny Jan Janiurek, který z dorážky dostal kotouč za, dosud nepokořitelného, Davida Maška a snížil na rozdíl dvou branek. Hra po této brance začala nabírat na obrátkách a Engineers ucítili šanci na vyrovnání. Pálili ze všech pozic. Nicméně, úspěšný zásah si nepřipsali ani v početní výhodě čtyřech proti třem v polovině poslední části. Hráčům Karlovky dnes vyšlo téměř vše, na co sáhli. Po skončení oslabení UK se vydal do útoku obránce Dominik Havelka. S kotoučem skončil v rohu, a tak pouze nahodil puk na branku. Toto nahození si nešťastně srazil do vlastní klece hostující obránce Šonský. Konec utkání dohrávali hosté v dlouhém oslabení, ve kterém nakonec dvě minuty před koncem hracího času inkasovali pátou branku z hole kapitána UK Filipa Čmejly, jenž načal skóre tohoto utkání a teď jej i uzavřel na konečných 5:1.

Atraktivní utkání, které se muselo líbit i nezaujatému fanouškovi, nabídlo velké množství branek a spoustu zajímavých momentů. Utkání doprovázela bouřlivá atmosféra v hledišti, kde vytvořili fanoušci parádní kulisu. Univerzita Karlova tedy zapsala desáté vítězství v řadě. Naopak Engineers museli skousnout již čtvrtou porážku za sebou.

UK Hockey Prague : Engineers Prague 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 20. Čmejla (Glitta), 31. Šimanský (Martínek), 35. Rubeš (Málek, Halberštát), 52. Havelka (Síla), 59. Čmejla (Martínek, Glitta) – 43. Janiurek (Vaňous)

UK Hockey Prague: Mašek (Baloun) – Havelka, Vávra, Málek, Dlabola, Piskač, Chládek, Kopenec – Volf, Síla, Čmejla, Jindra, Šimanský, Rudolph, Martínek, Velas, Rubeš, Halberštát, Bořík, Glitta

Trenér: Hybner

Engineers Prague: Horák (Maštalířský) – Raiterman, Šonský, Vobořil, Kubata, Horský, Najman J., Janásek – Březina, Janiurek, Blažek, Vopat, Fiala, Burda, Vaňous, Hynek, Matějka, Najman M.

Trenér: Fuks


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři