Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Kavalírská krasojízda Ondry Dlouhého: čtyřmi góly deklasoval pardubické Riders

Ve středu se na kuřimském ledě utkaly dva celky z chvostu tabulky – pardubičtí Riders a domácí VUT Cavaliers Brno. Každý, kdo očekával maximálně vyrovnaný zápas, měl pravdu. Týmy se o vedení přetahovaly více než polovinu zápasu, o vítězi muselo rozhodnout až prodloužení. V něm se stejně jako v předchozích třetinách blýskl brněnský kapitán Ondra Dlouhý a dovedl svůj tým ke dvoubodovému vítězství.

Začátek utkání byl vlažný, týmy se na ledě rozkoukávaly a neúspěšně se pokoušely založit kloudný útok. První výraznější šanci zaznamenali kavalíři v 5. minutě, kdy o pardubické břevno zazvonil puk z hokejky Martina Antala. Hosté reagovali ostrou palbou z několika úhlů, Vojta Burian ale zazářil skvělými zákroky a dal tak svému mužstvu další naději ujmout se vedení. To se zadařilo v 7. minutě. Ondra Dlouhý zopakoval fintu, která se v posledních zápasech povedla už několika jeho spoluhráčům, a zpoza brány otevřel skóre zápasu. Hned vzápětí kavalíři vedení navýšili, pas Lukáše Pernického před bránu krásnou tečí nachystal Jan Malíř, za brankovou čáru puk v pádu doklepnul Michal Gombarčík. „Našel jsem si místo na zadní tyčce, kde stačilo jen počkat a doklepnout to do brány,“ popsal svou střeleckou pozici útočník. Před přestávkou zaváněla gólem střela Vojtěcha Pernického, která sklouzla po tyči mimo síť. Domácí si ale i tak mohli v šatně gratulovat k vedení 2:0.

Pauza vlila novou krev do pardubických žil a už po dvou minutách prostředního dějství bylo srovnáno. Pardubičtí těžili ze dvou nešťastných rozehrávek brněnské obrany, samostatnou akci nejprve předvedl Lukáš Hebek, druhý gól vsítil z přečíslení Marek Landman. Kompletní obrat ve skóre znamenala ve 27. minutě mezi betony mířená rána Josefa Hejného a Riders se ujali vedení 2:3. Domácí tato změna stavu viditelně rozhodila, několik minut byli na ledě naprosto bezzubí. Rozčarovaný tým zachránil kapitán Ondra Dlouhý, který si potahal puk po pardubickém obranném pásmu a ze svého druhého pokusu vytěžil srovnání. O nové nabytí vedení se pokusili při krásné akci Filip Sabol s Davidem Balátem, střela ale bránu těsně minula. Naproti se hostům naopak zadařilo, další z nešťastných brněnských rozehrávek trestal Rudolf Klíma. Kavalírům se do konce třetiny ještě povedlo skóre opět dorovnat. Ukázkový výpad přes celý led předvedl Ondra Dlouhý, završil svůj hattrick a zařídil domácímu celku před poslední třetinou remízový stav 4:4. „Otevřel se mi prostor přes střední pásmo, tak jsem to zkusil sám. První střelu mi zablokoval bek, puk se mi ale odrazil na hokejku, tak jsem udělal backhandový blafák,“ uvedl kapitán.

V začátku třetího dějství předvedli své kvality hlavně oba gólmani, kteří měli během energické snahy obou týmů zvrátit zápas ve vlastní prospěch plné ruce práce. Přemotivované celky dělaly chyby v obranách a zejména Vojta Burian tak musel nejednou zasahovat proti zdánlivým tutovkám. Pardubický Vaněk si zase užil horké chvíle v polovině dějství, kdy se kavalírům na dlouhou chvíli povedlo obsadit útočné pásmo. Skóre se měnilo až pět minut před koncem základní hrací doby, kdy se vedení ujali opět hosté, tentokrát zásahem z hokejky Jana Stolína. Kavalíři se ale s prohrou odmítli smířit. Zatlačili na Pardubické a z kombinace zakončené Patrikem Říčkou se jim podařilo vytěžit srovnání na 5:5 a přechod zápasu do prodloužení. V něm završil v početní výhodě své tažení čtvrtým gólem Ondra Dlouhý. „Při timeoutu jsme se domluvili, jak to zkusíme sehrát. Pak se uvolnil prostor v mém oblíbeném místě na vrcholu kruhu, tak jsem zavřel oči a vystřelil,“ zhodnotil vítězný gól střelec. Kavalíři se tak po dlouhé době na domácím ledě radovali z vítězství a do tabulky si připsali 2 body.


VUT Cavaliers Brno - Riders Univerzita Pardubice: (2:0, 2:4, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Dlouhý, 8. Gombarčík (Malíř, Pernický), 31. Dlouhý (Malý, Pernický), 39. Dlouhý (Holub), 57. Říčka, 63. Dlouhý (V.) – 21. Hebek, 22. Landman (Klíma), 27. Hejný (Vacek, Kmoníček), 35. Klíma (Šrámek), 56. Stolín

VUT Cavaliers Brno: Burian (Antonín) – Pernický V., Antal, Malý, Běhal, Holub, Sabol, Pernický L., Jančí – Plitko, Malý, Uhlíř, Říčka, Zemánek, Dlouhý, Malíř, Hasoň, Šenk, Gombarčík, Balát, Šišma.

Riders Univerzita Pardubice: Vaněk – Obr, Hrdlička, Faltys, Vacek – Bureš, Pelcl, Skála, Šrámek, Stolín, Hebek, Strnad, Klíma, Ladman, Jindra, Králíček, Kmoníček, Hejný.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři