Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Černou sérii ENG přerušil navrátilec z USA. Spurný sestřelil svou Olomouc dvěma góly

Hned ve svém druhém utkání po návratu ze studijního pobytu ve Spojených státech přispěl Lukáš Spurný výrazným dílem k ukonční nelichotivé série svého týmu. Engineers po čtyřech prohrách konečně zabrali a při výhře 3:2 v prodloužení na ledě HC UP Olomouc se právě tento urostlý obránce postaral o dvě branky, včetně té rozhodující. Jak hodnotí svůj návrat do sestavy? A jak se mu líbilo studium v USA? To vše se dozvíte v tomto rozhovoru.

Lukáši, vrátil ses z exchange studijního pobytu v USA a hned ve svém druhém utkání jsi dvěma góly rozhodl. Jaké jsou pocity?

Pocity jsou příjemné. Jsem rád, že jsem pomohl, stejně jako všichni spoluhráči, k vítězství, které je pro nás hodně důležité. Nikdo z nás nechce prohrát víc zápasů v řadě, takže jsem rád, že se nám to podařilo zlomit. Minulé utkání proti Karlovce jsme nepodali špatný výkon, bohužel nám to tam poslední dobou moc nepadalo. Snad se to tímto zápasem otočí.

Utkání se shodou okolností hrálo v Uničově, odkud pocházíš. To je hodně povedený návrat do rodného kraje..

Sledoval jsem zápasy Engineers od začátku sezóny a věděl jsem, že nás čeká zápas v Uničově na začátku února, kdy už budu zpátky z Ameriky, kde jsem strávil zimní semestr. V Uničově jsem s hokejem začínal, a tudíž se přišlo podívat několik kamarádů a rodiče. Byl to super zážitek a jsem rád, že se mi povedlo přispět k vítězství dvěma góly, to totiž u obránce vždy potěší.

Poslední semestr jsi studoval v USA. Sledoval jsi i tam dění kolem Engineers?

Jak už jsem lehce naznačil, tak s klubem jsem byl v nějakém kontaktu po celou dobu. Samozřejmě jsem o všem dění věděl ze sociálních sítí a když to časově vyšlo, pustil jsem si i nějakě zápasy na Tipáči (streamy z ULLH jedině na TV Tipsport, pozn.red.). Ještě než jsem odletěl, tak jsem stihl dva tréninky a poznal jsem tak pár nováčků, které máme v týmu. Jsem rád, že jsme se s trenéry dohodli a já tak mohl po návratu naskočit do rozehrané sezóny, ve které se týmu celkově daří a i když jsme teď měli takovou černou sérii, tak se pořád držíme v TOP 3 tabulky. Důležité bude potvrdit to teď v dalších utkáních, abychom měli dobrou výchozí pozici pro play off.

Jsi student ekonomky (VŠE). Popiš nám, kde jsi v Americe byl a jak se ti to líbilo.

Studuji magisterský obor na Fakultě podnikohospodářské na VŠE, kde má každý student možnost jet na zahraniční pobyt. Vybral jsem si McCombs School of Business, University of Texas at Austin, která nabízí jednak kvalitní vzdělání, tak spoustu mimoškolních aktivit. Snažil jsem se využít čas strávený v Americe naplno a rozdělit ho mezi školu, cestování a právě dalšími aktivitami, která jsou významnou součástí studia na tamnější univerzitě. Bohužel jsem se tu nemohl věnovat hokeji, jako na bakalářském Erasmu ve Finsku, kde jsem hrál za náš partnerský klub z Aalto university, ale ona ani taková menší pauza od hokeje neuškodí :). 

Univerzitní sport je v USA velké téma a prakticky všechno dění na školách se točí kolem něj. Bylo to tak i na tvé škole?

Rozhodně, je to tak, jak říkáš a i na mé škole to byla velká věc. Největšími univerzitními týmy jsou týmy basketbalu a amerického fotbalu, které na každé utkání chodí podpořit na stadion desítky tisíc studentů a dalších fanoušků. Mimo jiné škola nabízí nespočet sportovních spolků, což známéná, že si tam každý najde to svoje. Je skvělé vidět, že tam studenti žijí sportem a utváří to takového společného ducha. Věřím, že se k tomu v budoucnu dostaneme i tady u nás.

Jak vidíš další zápasy? Můžeme od tebe čekat další góly?

Čeká nás posledních pár zápasů, ve kterých chceme rozhodně budovat, abychom se co nejlépe připravili na play-off. Jak jsem už zmiňoval, náš cíl je teď skončit v TOP 3. A pokud v nějakém dalším zápase přispěji čímkoliv, co pomůže našemu týmu k vítězství, tak budu samozřejmě rád. 


Jestli se Lukáš trefí do branky soupeře i příště se dozvíme už v neděli, kdy na domácím ledě na Hvězdě od 11:30 přivítáme tým BO OSTRAVA. Přijďte nás podpořit! 

Vstupenky na nedělní utkání můžete koupit v předstihu online ZDE.



Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři