Přesunout nahoru

Univerzita Karlova prodloužila sérii vítězství na jedenáct!

Po dlouhé době odehráli hráči Univerzity Karlovy vyrovnané utkání se svým soupeřem. Mužstvo Masarykovy univerzity dokázalo favorita z hlavního města trápit až do konce utkání. Na kýžené vítězství přes velmi dobrý výkon nedosáhli a díky gólu v závěru utkání nezískali ani jeden bod do tabulky soutěže. UK Hockey Prague dokázalo prodloužit sérii vítězství na jedenáct utkání a přiblížit se k zisku Poháru ČAUS pro vítěze základní části.

První příležitost ke skórování měli domácí hráči UK při první přesilové hře v utkání. Branku slavili překvapivě hráči na druhé straně. Jakub Voříšek napadal při rozehrávce Marka Nováka. Obral jej o kotouč a zametl ho přesně mezi betony překvapeného brankáře Nováka v brance UK. Brzy inkasovaná branka vybudila UK ke zvýšení aktivity. Několikrát se ocitli hráči Karlovky ve slibné příležitosti, ale nedokázali usměrnit puk mezi tyče. V 9.minutě zahrozili opět hosté. Voříšek mířil pouze do tyče Novákovy branky. Další brankovou příležitost měla opět Masaryčka. Pavel Tomaník měl před sebou odkrytou branku, ale v poslední chvíli mu dokázal hokejku přizvednout Velas. Dvě minuty před koncem zakončoval pěknou kombinaci MUNI Novosedlík, ale kličkou do pohybu nepřekvapil Kristiána Nováka, který svůj tým v první třetině držel nad vodou.

V úvodu druhé třetiny měla obě mužstva samostatné úniky, ale ani Surán na straně MUNI, ani Marek Novák v dresu UK neuspěli. Ve 26.minutě se dostal do dalšího samostatného úniku Milan Bořík a ten už našel recept na Petra Kovala. Střelou k pravé tyči vyrovnal na 1:1. O dvě minuty později Bořík otočil skóre, když vybojoval puk na útočné modré čáře a projel až před brankáře MUNI. Výstavní střelou nad rameno Kovala dostal UK do vedení. Následně měla Masarykova univerzita výhodu dvou mužů v poli, ale kromě jednoho závaru před branou UK si větší příležitost nevytvořili. V další přesilovce MUNI naopak udeřili opět domácí. Do úniku se dostali Rudolph s Velasem a druhý jmenovaný zakončil přesně k levé tyči. Dvacet šest vteřin před koncem druhé části dokázali hráči MUNI snížit na rozdíl jediné branky. Jakubcovu střelu dorážel za Nováka Pavel Tomaník a vylepšil pozici svého týmu před vstupem do poslední části utkání.

Závěrečná část přinesla zajímavou zápletku. Nejprve vrátil náskok dvou branek UK v přesilové hře David Šimanský. Další průběh hry měli domácí pod kontrolou. Až do 54.minuty, kdy fauloval v útočném pásmu domácí Velas a hosté početní výhodu dokázali využít. Bláhovu střelu dorážel kapitán MUNI René Štrauch. O dvě minuty později bylo srovnáno. Nahození od modré Mirka Bazali se odrazil od zad Marka Nováka a doplachtilo až za záda brankáře UK, který na změnu směru kotouče nedokázal zareagovat. Vypadalo to, že bude utkání směřovat do prodloužení. Proti byl Daniel Piskač, který projel celé hřiště, objel branku soupeře a přihrál puk zcela volnému Markovi Novákovi. Ten dělovkou propálil Petra Kovala, vrátil vedení zpět svému týmu a odčinil svou minelu z první třetiny. Vyrovnání měl na holi brněnský útočník Pavel Tomaník. Po efektní stahovačce nedokázal zakončit přesně, a tak se z vítězství radovali domácí hráči. Masaryčka po bojovném výkonu jela zpět na Moravu s prázdnou a UK Hockey Prague se mohou radovat z prodloužení vítězné série na jedenáct utkání.

UK Hockey Prague : HC MUNI 5:4 (0:1, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 27. Bořík, 29. Bořík, 37. Velas (Rudolph), 43. Šimanský (Kopenec), 58. Novák (Piskač) – 4. Voříšek, 40. Tomaník (Jakubec), 54. Štrauch (Bláha, Mokrohajský), 56. Bazala (Mokrohajský)

UK Hockey Prague: K. Novák (Mašek) – Klinger (C), Málek, Chládek, M. Novák, Kopenec, Piskač, Bořík – Šimanský, Bečka, Glitta – Čmejla (A), Jindra, Halberštát – Velas, Síla, Volf – Rudolph

Trenér: Aleš Hybner

HC MUNI: Koval – Bláha, Gonos, Surán, Bazala, Grman, Uhříček – Svatuška, Jakubec, Novosedlík – Matov, Drlík, Háněl – Mokrohajský, Tomaník, Voříšek – Bartkovský (A), Švarcberger, Štrauch (C)

Trenér: Jan Sedlák

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři