Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers porazili Ostravu 5:2 a dotáhli se na druhé místo

Nedělní utkání mezi Engineers Prague a BO Ostrava mělo kuriózní predehru. Ostravský tým totiž do Prahy cestoval vlakem a kvůli zpoždění, které "nenastalo na území ČR", bylo úvodní buly vhozeno o půl hodiny později oproti plánu. Utkání poté zvládli lépe domácí Engineers, kteří potvrdili, že odvézt body z Hvězdy není jednoduchý úkol. O osudu utkání rozhodly přesilové hry, ve kterých se domácím podařilo vstřelit hned 3 branky.

Pozdní příjezd hostů sice ovlivnil čas začátku utkání, na předvedené hře se moc neprojevil. Engineers vstoupili do začátku vlažně a často chybovali v rozehrávce. První velkou minelu mohl potrestat Sysala, který v oslabení ujel sám na Horáka, ale s kličkou ala Forsberg o pár centimetrů neuspěl. Domácí to asi probudilo a hned vzápětí hru v přesilovce zlepšili a po nahrávce Šonského se mezi kruhy zjevil nikým nehlídaný Jaroslav CHLOUBA a poslal puk nad vyrážečku Šindelky - 1:0. Vedení domácích ale netrvalo dlouho. Domácím se vůbec nepovedla rozehrávka a Kryštof FEJKO se narozdíl od svého kolegy v nájezdu nemýlil a kličkou do bekhendu zasunul puk za Horáka - 1:1. Zbytek první třetiny nabídl spoustu nepřesností, domácím se nedařilo dostat soupeře pod nějaký soustavnější tlak a také často propadali, takže se hostující dostávali do nebezpečných přečíslení. Z těch však žádná další branka nepadla.

Ve druhé části se na gól čekalo necelých 5 minut. Po vyhození Šonského se ve středním pásmu dostal k puku Eric FIALA, kličkou vykoupal obránce a krásnou střelou poslal puk pod břevno - 2:1. Doporučujeme si tuto branku najít v sestřihu z utkání, rozhodně se jednalo o jednu z nejhezčích branek dosavadního průběhu Univerzitní ligy. A za pár minut přišla další, i když ne tak pohledná. Dvougólový střelec z posledního utkání s Olomoucí Lukáš SPURNÝ se prosadil i v tomto utkání, když po souboji v pravém rohu vyjel před branku a šťastnou střelou z úhlu dostal puk za překvapeného Šindelku - 3:1. Byla to asi jediná chyba jinak skvěle chytajícího brankáře Ostravy, který především v dalším průběhu utkání předváděl parádní výkon. Blýskl se například v závěru druhé třetiny, kdy po perfektní přesilovkové souhře Engineers chytil střelu Blažka do prakticky odkryté branky. Do závěrečné třetiny tak domácí odcházeli s dvougólovým vedením.

Důležitý moment nastal v čase 47:13. Ostravský útočník Dominik Moravčík spadl v souboji s domácím Najmanem a rozhodčí už se chystal vylučovat. Dominik za ním ale zajel a uznal, že se o faul nejednalo. A to i přes to, že nabídnutá přesilová hra by za stavu 1:3 mohla znamenat šanci na vstřelení kontaktní branky. Parádní moment a krásné gesto fair play! A evidentně ho viděl i hokejový bůh. Hosté za něj totiž byli odměněni už po 7 vteřiných! Střelu Davida GŘEŠÍKA totiž tečoval jeden z domácích obránců a puk skončil až za zády totálně překvapeného Horáka v brance Engineers - 3:2. Perfektní příklad #instantkarma. Utkání tak dostalo nový náboj. Hosté sice stále spoléhali spíše na protiútoky, ale domácí trápila efektivita v zakončení a vyrovnání viselo dlouho ve vzduchu. Klid všem domácím přinesly až poslední dvě minuty utkání, kdy Vojtěch MATĚJKA využil třetí přesilovou hru Engineers v zápase - 4:2. Hosté to poté ještě zkusili bez brankáře, snížit se jim ale nepovedlo a nakonec ještě jednou inkasovali, když odkrytou klec trefil Miroslav DANI, kterému gól věnoval svou přihrávkou Václav Burda. 

Engineers Prague tak zvládli zvítězit ve druhém utkání v řadě a po předchozí sérii 4 proher se dostali opět na vítěznou vlnu. V tabulce jsou nyní na druhém místě se stejným bodovým ziskem jako Black Dogs Budweis. Ti však jeden zápas k dobru. O další body budou bojovat 19.2. na ledě VUT Cavaliers Brno, posledního týmu tabulky Univerzitní ligy. 

Všechny pražské diváky bychom poté chtěli pozvat na domácí Backbone Bitvu o Prahu, kdy se podruhé v sezóně postaví Inženýři první Karlovce. Všechny podrobnosti k této akci naleznete v události na Facebooku.


 



Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři