Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Program „Studuj a hraj“ pomůže studentům s přechodem na vysokou školu i s pokračováním jejich sportovní cesty

Program „Studuj a hraj“, který v únoru dostal svoji internetovou podobu, pomůže každému studentovi vybrat si nejvhodnější obor, věnovat se sportu na vysoké úrovni i na univerzitě a zorientovat se v brněnských volnočasových aktivitách.

Nová škola, nové město a konec hráčské kariéry. Po úspěšném složení maturitních zkoušek na středních školách čekal studenty tradičně krok do neznáma v podobě další životní etapy. Díky novému programu univerzitního hokejového klubu VUT Cavaliers Brno však vystoupení z komfortní zóny nikdy nebylo příjemnější. V druhé polovině února kavalíři oficiálně spustili web „Studuj a hraj“. Internetové stránky každému univerzitnímu nováčkovi pomohou s výběrem nejlepší fakulty a oboru na VUT. Ukážou mu také všechny možnosti, které Brno nabízí, a navíc ho i seznámí s jedinečnou příležitostí, jak skloubit sport se studiem, aby se už žádný hráč nemusel vzdávat toho, co miluje.

„Jsem velmi rád, že můžeme spustit tento program. Osobně jsem se v minulosti rovněž ocitl v roli sportovce a zároveň studenta vysoké školy, kdy pro mne skloubení obou činností nebylo vůbec jednoduché, a taková možnost jako nyní v Brně neexistovala,“ uvedl Ing. Filip Vojáček, předseda hokejového klubu VUT Cavaliers Brno, který za programem stojí.

Na stránkách nově spuštěného webu naleznou návštěvníci informace o všem, co nabízí správný vysokoškolský život. Jak už sám název napovídá, „Studuj a hraj“ se primárně zaměřuje na budoucí a současné univerzitní hráče a nemalou část obsahu tak autoři věnovali právě možnostem pokračování sportovní kariéry na vysoké škole. Díky programu budou mít vysokoškoláci například příležitost získat stipendium za reprezentaci VUT ve sportovních klubech, nebo si sestavit individuální studijní plán, aby mohli kromě seminářů docházet také na tréninky a zápasy.

„Věřím, že program bude přínosný jak pro studenty, tak i pro celé VUT a sport obecně. Také doufám, že se v budoucnu rozšíří počet nabízených sportů v rámci univerzitních soutěží ČAUS (Česká asociace univerzitního sportu – pozn.) a výkonnostní úroveň půjde postupně nahoru. Velmi se těším na další společnou práci a rozvoj programu,“ doplnil Vojáček.

Na www.studujahraj.cz se studenti dále dozví zásadní informace o všech fakultách VUT, o možnostech ubytování na kolejích a o stravování v menzách, které byly a jsou nedílnou součástí jídelníčku většiny univerzitních studentů. Tím to však samozřejmě nekončí. Jelikož si tvůrci programu plně uvědomují, že nejenom škola a zápasy tvoří základní stavební kameny každého studentského života, mohou návštěvníci na webové stránce nalézt také užitečné tipy o tom, jak trávit svůj volný čas v Brně počínaje divadly a filharmoniemi přes sportoviště až po nejvyhlášenější kluby a hospody.

Klikni sem a prozkoumej náš web "Studuj a hraj"


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři