Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici doma vítězí popáté v řadě

Západočeši navlékli další korálek na svou domácí šňůru vítězství. Sice tentokráte nehráli na svém stánku Ice arena, ale na velké hale Logspeedcz areny, výsledek byl stejný, všechny tři body zůstaly v Plzni. Futsalovým skóre 9:4 vyprovodili ze západních Čech Cavaliers Brno.

V deváté minutě první třetiny otevřel dlouhý gólový účet zápasu Štěpán Hanzlík, který z dorážky přehodil betony hostujícího brankáře Vašátka. Cavaliers dokázali dvěma slepenými brankami v rozmezí jedenácti vteřin otočit skóre. Marek Princl nejprve nechtíc vyslal do samostatného úniku hostujícího Davida Baláta, a poté po nekomunikaci plzeňský hráčů vyplaval sám před Černým Jan Malý. Brno rázem vedlo 2:1. Necelé dvě minuty na to bylo opět srovnáno. Marek Princl napravil své předešlé zaváhání a v přesilové hře vyrovnal. Ke konci první třetiny mohl vrátit vedení domácím Šibra, trefil ovšem jen rameno brankáře Vašátka. Po první siréně tedy svítil na kostce výsledek 2:2.

Akademici se snažili před domácím publikem zápas zlomit na svou stranu, a tak vletěli do druhé třetiny. Po minutě a půl prostřední části si vzal kotouč Štěpán Říha, který se dostal přes obránce Cavaliers a zakončil, jeho akci dorazil do prázdné branky David Prachař. Jenomže za tři minuty na to se opět radovali hosté. Nedůrazu v obranném pásmu využil opět Jan Malý a vyrovnal. Ve třicáté třetí minutě se o slovo znovu přihlásil plzeňský David Prachař. Ten tečoval Beerovu střelu od modré čáry a druhou brankou v utkání vrátil vedení Akademikům. Ve třicáté páté minutě šla Plzeň poprvé do dvoubrankového vedení. Krásnou akci Západočechů uklidil po přihrávkách Princla a Reitspieze do prázdné branky Štěpán Hanzlík, který si rovněž připsal druhou branku v utkání. Avšak do konce druhého dějství Cavaliers opět snížili a znovu to byl Jan Malý. Ten tak zkompletoval hattrick a snížil na 5:4.

Hattrick zkompletoval na úvod třetí periody také Štěpán Hanzlík. Ten stál na konci další krásné kombinace domácích. Ve čtyřicáté čtvrté minutě byl na světě i třetí hattricku utkání. Říhovu dělovku z levého kruhu lehounce tečoval David Prachař a v plzeňské pokladně se konaly žně. Definitivní tečku za brněnským odporem udělal ve čtyřicáté šesté minutě Jakub Švec. Situaci dva na jednoho výborně sehráli s Martinem Fořtem a domácí osmaosmdesátka uklízela gumovou pryž do odkryté klece. Náskok pěti branek si Akademici vybudovali ve čtyřicáté sedmé minutě utkání. Další pohlednou akci do prázdné brány zakončoval Marek Princl a vyhnal Vašátka z branky. Více branek už nám utkání nepřineslo a plzeňští tak doma zvítězili v divoké přestřelce 9:4.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři