Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs si poradili s Bo Ostrava a jsou druzí!

Českobudějovičtí Black Dogs si poradili v posledním zápase základní části bez větších komplikací s Bo Ostrava. Soupeře, který přijel z druhé části republiky, výrazně přestříleli a to také, co se branek týče. Po jasné výhře 6:1 jsou tedy Black Dogs na druhém místě v tabulce.

Začátek celého duelu byl poměrně vyrovnaný. Pak se ale domácí provinili zbytečným faulem, který je poslal do čtyř. Oslabení Black Dogs ustáli bez úhony. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale přeci jen více šancí měli Jihočeši. Ti prvních zužitkovali po přesné trefě Miroslava Tejka, na kterého zanedlouho poté navázal Dominik Kaisler. Svěřenci trenéra Davida Oulíka tedy mohli do kabin odcházet spokojenější, když po dvaceti minutách vedli o dva přesné zásahy. 

A v podobném duchu pak pokračoval také začátek druhého dějství. To nabídlo aktivní vstup do třetiny ze strany Black Dogs, kteří opět tlačili na svého soupeře. Ten se sice nedal jen tak, ale nakonec utržil také třetí inkasovanou branku, když se obranou prosmýkl Roman Tintěra. Tlak neustával a už na čtyři nula zvýšil v polovině utkání Petr Bouška. Jistou naději pro ostravské hokejisty vykřesal první trefou David Sysala, jenž snížil na 1:4. Po této brance cítily Vítkovice jistou šanci, na domácího brankáře si ovšem nepřišli. 

Poslední dvacetiminutovka nenabídla ze začátku příliš šancí, a to ani na jedné straně. Vítkovice se snažily ještě vrátit do zápasu, na Dvořáka v českobudějovické brance ale druhý recept nenašli. Následně se strhla menší roztržka, po které se hrálo ve čtyřech na obou stranách. A prostoru na ledě využili opět domácí. Tomáš Vochozka zapsal svou první branku v pátečním duelu a poslal svůj tým do vedení 5:1. Poslední hřebíček pak Bo Ostrava zasadil domácí Jonáš Kronus, který se také zapsal do střelecké listiny.


Black Dogs: Dvořák (Svoboda) – Kubeš, Hrůša, Hubáček, Grauer, Krtek, Bouška – Tejko, Vochozka, Kaisler, Prokop, Masopust, Tintěra, Kronus, Šafář, Koupal, Přívozník, Šuhaj.

Bo Ostrava: Morys (Ovčaři) – Baca, Janiczek, Ševěček, Adamík, Szturc, Hudec, Ficek – Gřesík, Revaj, Potočný, Béreš, Smička, Moravčík, Zajíc, Sysala, Bernát.

Branky a nahrávky: 16. Tejko (Kronus, Tintěra), 17. Kaisler (Hubáček, Šuhaj), 25. Tintěra (Koupal), 31. Bouška (Šuhaj, Šafář), 48. Vochozka (Tejko, Tintěra), 54. Kronus (Tejko) – 36. Sysala (Béreš). Rozhodčí: Květoň – Kreuzer, Polonyi.



Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři