Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC North Wings si vezou z hlavního města bod za prohru v samostatných nájezdech

Praha – Dohrávka 14. kola mezi Engineers Prague a HC North Wings byla zároveň pro oba týmy posledním utkáním v rámci základní části ULLH. Studenti UJEP přijeli do hlavního města v oslabené sestavě, přesto tahali po většinu utkání za delší konec provazu, nakonec utkání dospělo do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější Engineers. Křídla Severu teď budou čekat na soupeře pro play-off, které začíná od 14.3.2022.

14. kolo ULLH, ne 06. 03. 2022, 11:30. ZS Hvězda Praha
Engineers Prague - HC North Wings Ústí nad Labem 3:2 sn. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Dani (Najman J.), 53. Matějka (Vobořil), rozh. náj. Fiala – 32. Janoušek (Jindra), 32. Jarý T. (Harkabus, Sajdl).

Sestavy:
Engineers Prague:
Horák (Mann) – Vobořil, Skalík, Spurný, Žáček, Kubata, Raiterman, Klement, Najman, Janásek (C) – Hynek, Fabiánek, Matějka – Dani, Fiala, Březina – Blažek, Janiurek, Vaňous – Najman.
HC North Wings Ústí nad Labem: Gerstner – Petržílka (C), Štěpánek, Šíma, Straka (A), Jarý P. – Jindra, Miškovič, Janoušek – Stuchlý, Bartoš, Šebesta – Sajdl, Jarý T., Harkabus.

Rozhodčí: Zeliska – Štěpánek F., Zedníková. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 163.

Report:
Na pražskou Hvězdu přijeli HC North Wings bez několika opor, nicméně v začátku utkání to nebylo vůbec znát. První velkou šanci měl z mezikruží Radovan Miškovič, ale Tomáš Horák v brance Engineers zasáhl přesně. Zhruba v polovině první periody už byl překonán hostující brankář Dominik Gerstner, ale kotouč poskakující na brankové čáře si cestu do sítě nenašel. Následně zvonila za hostujícím brankářem dokonce branková konstrukce. Poté měl mezi kruhy nabito hostující Lukáš Sajdl, ale ani on nezměnil bezbrankový stav. V závěru třetiny ještě spálil velkou šanci domácí Tomáš Březina, a tak skončila první třetina bez branek – 0:0.

Druhou třetinu zahájili lépe hosté, studenti UJEP, ale Tomáš Horák byl do poloviny utkání stoprocentní. Těsně po půlce hrací doby dostali hosté možnost přesilové a tu dokázal z mezikruží využít přesnou ranou Adam Janoušek – 0:1! Neuběhla ani minuta a Křídla Severu se radovala podruhé. V před brankovém prostoru se nejlépe zorientoval Tomáš Jarý a zvýšil vedení Severočechů - 0:2! Domácí favorit snížil tři minuty před koncem druhé třetiny. Stahovačkou se přes obránce uvolnil Miroslav Dani a trefil přesně horní růžek – 1:2! Po dvou třetinách šli do kabin však spokojenější hosté.

Třetí třetina začala lépe pro domácí Engineers, jenž se hnali za vyrovnáním, ale brankář Dominik Gerstner dlouho odolával. I hosté měli své šance ve třetí periodě, když v přesilové hře nezvýšil stav Tomáš Jarý, ani Matěj Harkabus. Domácí se dočkali srovnání sedm minut před koncem. Vojtěch Matějka se prosadil nenápadnou ranou přes obránce – 2:2! Minutu a půl před koncem základní hrací doby trefil Tomáš Březina horní tyč hostující branky, a tak nám utkání dospělo do prodloužení. V něm bylo k vidění mnoho šancí, ale ani jeden z brankářů překonán nebyl. Zápas tak rozhodli samostatné nájezdy, ve kterých vstřelil vítěznou branku domácí Erik Fiala


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři