Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

První bod čtvrtfinále pro UK Hockey Prague. Stíhací jízda Křídel Severu přišla pozdě

Praha - Pražský Icerink hostil úvodní čtvrtfinále ULLH mezi UK Hockey Prague a ústeckými HC North Wings. Vítěz základní části UK Hockey Prague začal vyřazovací boje vítězstvím 8:6. Hosté z Ústí nad Labem mohutně ve třetí třetině dotahovali, nicméně první bod série, která se hraje na dva vítězné zápasy, zůstal v Praze. Druhý díl čtvrtfinálové série je na programu 21.3.2022 v Ústí nad Labem.

1. čtvrtfinále ULLH, ne 13. 03. 2022, 12:45. Icerink, Praha
UK Hockey Prague - HC North Wings Ústí nad Labem 8:6 (2:1, 4:1, 2:4)
Branky a nahrávky: 1. Čmelja (Volf, Rudolph), 9. Kopenec (Volf, Rudolph), 23. Kopenec (Rubeš, Velas), 27. Velas (Volf), 30. Volf (Čmelja, Málek), 31. Halberštát (Klinger), 47. Martínek (Hakl), 58. Bořík (Rubeš) – 11. Janoušek (Bartoš, Harkabus), 38. Amirov (Kuchař), 43. Jaroš (Harkabus, Jarý), 49. Šebesta (Jarý, Harkabus), 57. Harkabus (Janoušek, Jarý), 60. Jarý (Jindra, Janoušek)

Sestavy:
UK Hockey Prague: Mašek (Novák) – Klinger, Kopenec, Chládek, Adamec, Málek, Dlabola – Čmejla, Bořík, Halberštát, Martínek, Rubeš, Velas, Glitta, Hakl, Síla, Volf, Rudolph.
HC North Wings Ústí nad Labem: Gerstner (27. Skokan) – Jarý, Straka, Miškovič, Petržílka, Šíma, Šebesta, Štěpánek – Amirov, Bartoš, Janoušek, Jindra, Jarý, Sajdl, Dytrych, Jaroš, Kuchař, Harkabus.

Rozhodčí: Battěk – Teršíp, Hlinka. Vyloučení: 10:7. Využití: 2:2. Střely: 29:40.

Report:
Ideálnější start do čtvrtfinále si nemohla domácí Karlovka ani přát. Po osmadvaceti vteřinách využil křižnou přihrávku Filip Čmejla a poslal Pražany do vedení - 1:0! V deváté minutě už to bylo pro vítěze základní části o dvě branky. Z levého kruhu prostřelil Gerstnera obránce Jakub Kopenec - 2:0! Severočeši se přihlásili o slovo v minutě jedenácté. Adam Janoušek chytře tečoval v před brankovém prostoru - 2:1! Tento stav svítil v pražském Icerinku také na konci první periody.

I do druhé části měli lepší vstup domácí. Druhou branku v utkání vstřelil v přesilové hře Jakub Kopenec, jenž od modré propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:1! Na začátku druhé třetiny se také utkání zlomilo. Po rychlém kontru zvyšoval na rozdíl třech branek Benjamin Velas - 4:1! O tři minuty později překonal již brankáře Skokana přesnou ranou David Volf - 5:1! A když v polovině utkání zakončoval do odkryté branky přesnou kombinaci Filip Halberštát, bylo to - 6:1! Až poté se opět vložili do děje utkání hosté. Famil Amirov využil nabídky od Martina Kuchaře - 6:2! Tato branka také uzavřela, na branky bohatou, druhá část utkání.

Na začátku třetí periody se hosté pokusili o drama. Jakub Jaroš dokázal protlačit kotouč za Maška - 6:3! Domácí reagovali zásluhou nejlepšího kanonýra. Viktor Martínek dostal kotouč s velkými problémy za Skokana, ale přeci se mohl radovat - 7:3! O dvě minuty později bylo znovu sníženo. Matyáš Šebesta trefil od modré absolutně přesně - 7:4! Čtyři minuty před koncem navíc vykřesal naději hostům Matěj Harkabus, jenž zakončil akci dvou proti jednomu - 7:5! Hokejisté UJEP to poté zkoušeli bez brankáře, ale tento risk využil k rozhodující brance Milan Bořík - 8:5! Utkání nakonec uzavřeli ještě hosté. Když tvrdou ranou z první se prezentoval obránce Pavel Jarý - 8:6!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři