Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Třetí zápas pro Black Dogs! Jdou mezi nejlepší čtyřku

Jihočeští Black Dogs si zvolili za čtvrtfinálového soupeře Bo Ostrava Vítkovice Steel. V prvním duelu vyhráli právě hokejisté z Českých Budějovic, naopak v druhém se radovali Ostravané. Na řadu přišel třetí. A byla to jednoznačná záležitost. Black Dogs nastříleli soupeři hned sedm branek, oproti tomu sami inkasovali pouze jednou. Rozhodli tak o svém postupu do semifinále.

Vstup do utkání se vydařil domácím. Ti se vybojovali početní převahu a v ní se pak neomylně trefil David Svoboda. Ostavští chtěli rychle zareagovat, nicméně Sysalův pokus skončil na výstroji připraveného Dvořáka. O chvíli později už ale nestačil na přesnou trefu Marka Kovalskiho, který srovnal stav. Závěr úvodní dvacetiminutovky ale obecně patřil Jihočechům. Nejprve Erik Bahula vystihl nepřesnou rozehrávku a potrestal ji, načež se z podobné pozice trefil také Miroslav Tejko. Black Dogs tedy měli nakročeno směrem k semifinále po první třetině přesně o dva góly lépe. 

Bo Ostrava cítila potřebu nového impulsu, tím měl být příchod Ovčariho do branky. Nicméně po patnáti sekundách se svěřenci trenérů Oulíka a Irry trefili počtvrté. Tomáš Vochozka využil zaváhání a navýšil náskok. Netrvalo to dlouho a Black Dogs poté, co vystupňovali útočný tlak, byli v zakončení opět přesní. Znovu to byl David Svoboda, ten tedy zapsal i jeho druhou trefu. Do konce periody jsme pak viděli šance na obou stranách, brankáři obou týmů a obrany se ovšem činily. 

Poslední dějství začalo shodně jako předchozí. Ostravští inkasovali hned po pár sekundách od úvodního buly. Tentokrát to byl Martin Koupal, který se prosmýkl po pravém křídle a procpal puk do branky zblízka. S hostujícím týmem to již vypadalo bídně, a navíc to nebyla poslední branka, kterou inkasoval. Albert Hrůša totiž zapsal sedmou a poslední trefu po návratu z trestné lavice. Black Dogs tedy mohou slavit po vydařeném třetím duelu postup mezi nejlepší čtyřku univerzitní ligy.

Branky a nahrávky: 3. Svoboda (Vochozka, Šuhaj), 14. Bahula (Šuhaj, Prokop), 17. Tejko (Kronus), 21. Vochozka, 27. Svoboda (Grauer, Přívozník), 41. Koupal, 46. Hrůša (Šuhaj, Dvořák) – 9. Kovalski (Sysala, Gřešík)

Black Dogs Budweis: Dvořák, (Svoboda) – Hubáček, Bouška, Tintěra, Krtek, Svoboda, Hrůša, Kubeš – Prokop, Dvořák, Šuhaj (A), Krokus, Babula, Rolínek, Koupal Black Dogs , Tejko, Grauer, Vochozka (A), Přívozník, Kaisler. 

BO Ostrava Vítkovice Steel: Šindelka (Ovčari) – Dvořák, Szturc, Ševěček, Hudec, Ficek, Janiczek, Bernát, Moravčík, Kovalski, Smička, Zajíc, Fejko (C), Gřesík (A), Sysala (A), Revaj, Adamczyk, Potočný, Bereš. 

Rozhodčí: Jan Červenka – Jakub Dědek, Erik Hlinka

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři