Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

ULLH má za sebou čtvrtfinále! Kdo se podívá do další fáze?

Univerzitní liga ledního hokeje pokračuje zběsilým tempem dál. UK Hockey Prague zdolali ve dvou zápasech North Wings a doplňují Univerzitu Palackého v semifinále. Zbylé dvě série šly do rozhodujícího třetího utkání, Akademici vybojovali postup v prodloužení a Black Dogs rozstříleli Ostravu.

Ostrava před domácími fanoušky dorovnala

V úvodu utkání byli mnohem aktivnější budějovičtí Black Dogs, ale první trefu slavili domácí. BO Ostrava se dostali do vedení díky úniku v oslabení, který proměnil v gól Kovalski. Druhou branku přidal ve stejném oslabení Potočný, který perfektně přečetl rozehrávku Jihočechů v obranném pásmu a vykoupal Svobodu. Domácí navázali ve druhé části, Janiczek zametl odražený kotouč nad beton hostujícího gólmana. Šindelka byl poprvé pokořen ve 25. minutě, Kronus ukázkovou střelou zápěstím skóroval na bližší tyč. Ostravané však rychle odpověděli, Baca se připsal premiérovou branku v play off. Ke konci druhé části ještě snížil hostující Kaisler. Ve třetí periodě se hosté dostali do tlaku, branku z něj však nevykřesali, a naopak skórovali domácí. Kovalski se protáhl obranou a bekhendovou trefou překonal Svobodu. Na konečných 5:3 upravil Bahula, který obdržel parádní pas od Svobody.

BO Ostrava Vítkovice Steel – Black Dogs Budweis 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Kovalski (Baca), 17. Potočný (Adamczyk), 21. Janiczek (Moravčík), 26. Baca (Ficek), 42. Kovalski (Gřesík) – 25. Kronus (Bahula), 38. Kaisler (Dvořák, Svoboda), 46. Bahula (Tejko, Svoboda).

UK Hockey Prague si postup pohlídali

Do Ústí nad Labem dorazili UK Hockey Prague. První perioda přinesla aktivní hokej plný šancí. Domácí však své šance nevyužili, naopak ve 14. minutě udeřili Pražané. Hakl stál na konci úspěšného přečíslení. Za minutku se hosté ozvali znovu, osamocený Klinger obdržel přihrávku od Rudolpha a doklepával do prázdné branky. Křídla Severu se ozvala až téměř v polovině utkání. Jan Jindra šel sám do brejku a po krásné individuální akci zasunul kotouč za záda Nováka. Nejlepší celek základní části utekl do dvoubrankového vedení ve 36. minutě. David Jindra měl snadnou práci, jelikož Skokan v brance North Wings ležel na ledě a útočníkovi Karlovky stačilo trefit volný prostor. Branku naděje vstřelil Šíma, který pálil přesně od modré. Na víc už se Severočeši nezmohli, a tak v letošním play off končí.

HC NORTH WINGS Ústí nad Labem – UK Hockey Prague 2:3 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Jindra (Kuchař, Amirov), 49. Šíma (Šebesta) – 14. Hakl (Rubeš, Jindra), 15. Klinger (Rudolph, Čmejla), 36. Jindra (Rubeš, Hakl).

Akademici naháněli Inženýry marně, Pražané srovnali stav série

Do Plzně dorazili k druhému utkání série Engineers, kteří předtím doma padli 3:6. Zápas v západočeském městě však začali velmi dobře. Hosté totiž skórovali z první větší šance, Vobořil se dostal k vyraženému kotouči, který do branky Akademiků tečoval Dani. Pražané pokračovali v ofenzivě a v 16. minutě se prosadil bekhendovou kličkou Najman. V úvodu druhé periody navýšili hosté vedení, Blažek se z předbrankového prostoru nemýlil. Domácí se na listinu střelců zapsali v polovině základní hrací doby, Princl obdržel přihrávku zpoza branky a skóroval. Stíhací jízda pokračovala i ve třetí části. Hanzlík střílel z pravého kruhu a jeho bomba rozvlnila síť za gólmanem Pražanů. Záhy bylo srovnáno, Reitspies zužitkoval trestné střílení a vymetl pravý horní růžek soupeřovo branky. Plzeňští mohli jít dokonce do vedení, ale samostatný únik Princlovi nevyšel. V prodloužení Engineers využili nabídnutou přesilovku. Vobořil přetavil svou střelu v rozhodující branku a zajistil hostům první výhru v sérii.

ZČU Akademici Plzeň – Engineers Prague 3:4p (0:2, 1:1, 2:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Princl (Štochl, Prachař), 46. Hanzlík (Princl, Kalus), 54. Reitspies (TS) – 1. Dani (Vobořil, Raiterman), 16. M. Najman (Dani, Blažek), 21. Blažek (M. Najman, Dani), 65. Vobořil (Raiterman, Fiala).

Drama až do konce, v prodloužení si postup vybojovala Plzeň

Rozhodující zápas se odehrál na pražské Hvězdě. První perioda přinesla aktivní hokej, jako první skórovali hosté. Prachař vyslal od modré obrovskou ránu, kterou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Domácí srovnali po rychlém brejku v oslabení, Matějka se dostal do slotu a propálil Štekra. V úvodu druhé části šli do vedení Akademici, Hanzlík vystřelil přes beka Engineers a puk se ocitl za zády Maštalířského. Pražané se snažili srovnat, což se jim podařilo v 55. minutě, Matějka doklepl vyražený kotouč do branky. Rozhodovalo se až v prodloužení, Engineers šli do oslabení a Západočeši předvedli parádní souhru na jejímž konci byl Jakub Štochl, který rozhodl o postupu Akademiků.

Engineers Prague – ZČU Akademici Plzeň 2:3p (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Matějka (Burda), 55. Matějka (Dani) – 6. Prachař (Princl), 21. Hanzlík (Princl, Kalus), 63. Štochl (Kalus, Princl).

Do semifinále míří také favorizovaní Black Dogs

Rozhodující zápas mezi Black Dogs a BO Ostrava se odehrál v Českých Budějovicích. Hned ve třetí minutě dostali hosté do své klece dárek na uvítanou, Svoboda střílel mezi betony ostravského gólmana. Ostravané měli několik šancí na srovnání, nakonec se jim úsilí vyplatilo v deváté minutě, když mezírku mezi betony našel Kovalski. Hosté se však dlouho neradovali. Bahula vystřelil z mezikruží po bídné rozehrávce hráčů BO Ostrava a propálil Šindelku. Dalším úspěšným střelcem Black Dogs byl Tejko, který se z mezikruží trefil přesně k tyči. Před druhou periodou se do branky Ostravy dostal Ovčari, který ihned inkasoval, Vochozka zamířil nad lapačku. Jízda Jihočechů pokračovala i v dalším průběhu zápasu. Svoboda mířil po hrubce domácích přesně do rohu. Black Dogs opět vstoupili výborně do poslední třetiny, Koupal dojel až před gólmana, kterému puk procedil pod tělem do branky. Posedmé se domácí radovali díky trefě Hrůšy. Se závěrečnou sirénou mohly vypuknout oslavy, jelikož Budějovičtí se dostali mezi nejlepší čtyřku.

Black Dogs Budweis – BO Ostrava Vítkovice Steel 7:1 (3:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Svoboda (Vochozka, Šuhaj), 14. Bahula (Šuhaj, Prokop), 17. Tejko (Kronus), 21. Vochozka, 27. Svoboda (Grauer, Přívozník), 41. Koupal (Rolínek, Hrůša), 46. Hrůša (Šuhaj, Dvořák) – 9. Kovalski (Sysala, Gřesík).

Semifinálová utkání se rozehrají v příštím týdnu, první zápasy jsou na programu ve středu 30. března. UK Hockey Prague si do série zvolili univerzitní tým z Olomouce a Black Dogs se střetnou s plzeňskými Akademiky.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři