Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

V Plzni chcípl pes

Plzeň je ve finále! Akademici to znovu dokázali! Opět nastoupili do série jako outsideři a opět postoupili! V semifinálové sérii vyřadili ve dvou zápasech Black Dogs Budweis. Z play off je vyprovodili výpraskem 8:2.

Akademici vstupovali do utkání v mnohem lepším psychickém rozpoložení než jejich soupeř. Hráli na domácím ledě, v zádech měli naplněnou Ice arenu a v sérii vedli 1:0. Do zápasu také lépe vkročili. V šesté minutě zužitkoval početní výhodu po devíti vteřinách, kdo jiný než SuperMário Princl, který využil závaru před brankou Dvořáka. Než se Budějovičtí vzpamatovali prohrávali o dvě branky. Reitspies zavezl kotouč do třetiny, našel Martina Fořta a ten vymetl pravou šibenici Dvořákovy branky. V sedmnácté minutě mohl přidat třetí branku domácích Jakub Šucha. Ve vyložené šanci ovšem minul. Minutu před koncem to ještě zkoušel Jan Rejzek, ale ani jeho projektil nenašel svůj cíl. Po dvaceti minutách vedli Akademici 2:0.

V úvodu druhé části se dostala do šance opět dvojka Fořt – Reitpies. Tentokrát vyhrál souboj hostující brankář. Ve dvacáté šesté minutě dostali Akademici další výhodu přesilové hry. Tu opět využil Marek Princl a vyhnal Dvořáka z brány. V osmadvacáté minutě ujel hostům Štěpán Říha. Famózním zákrokem ho vychytal Svoboda. V polovině zápasu předvedli Akademici ťukec, za který by se nestyděli ani hráči katalánského velkoklubu. Na jeho konci stál Daniel Malý, který uklidil kotouč do prázdné branky. S Budějovickými cloumali emoce. To vyvrcholilo tím, že nejproduktivnější hráč Jihočechů Tomáš Vochozka putoval do sprch dříve, když v rohu seknul do slabin domácího Prachaře. Ve třicáté třetí minutě v Plzni odbíjela pátá. Reitspies vybídl mezi kruhy osamoceného Jakuba Švec a ten tuhle nabídku neodmítl. Black Dogs byli na ručník a krátce po polovině zápasu bylo rozhodnuto, že finále se bude hrát v Plzni. Ve třicáté čtvrté minutě přišel o čisté konto Jonáš Štekr. Po skrumáži uklidil puk do branky Jiří Kubeš. Po dvou třetinách vedla Plzeň 5:1.

Akademici neměli slitování a ve čtyřicáté druhé minutě opět skórovali. Přesilovku pět na tři po možná nejošklivější kombinaci v historii ledního hokeje využil Jakub Švec. Tři minuty na to vytahoval Svoboda další kotouč ze své svatyně. Beerovu střelu od modré čáry tečoval Petr Strmiska a upravil na 7:1. V polovině třetí třetiny sice snížil Matěj Dvořák, ale branka neudělal budějovickým nijak zvlášť velkou radost. V padesáté deváté minutě přidali Akademici další branku. Po střele plzeňského obránce dorazil kotouč do prázdné branky Vít Reitspies a Ice arenou zněl pokřik Deset! Deset! Akademici dokonali svou pomstu za zlomenou hůl Davida Jankovského a Black Dogs vyřadili z play off ve dvou zápasech s výsledky 4:2 a 8:2. Ve finále je bude čekat lepší z dvojce UK x UPOL.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři