Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Vstupenku do finále ULLH si zajistili Pražané, o pohár si to rozdají s Plzní

Semifinálové série v ULLH jsou dohrány! Můžeme tak otevřít brány finále. Akademici Plzeň se z postupu radovali již v pondělí 4. dubna, když doma udělali druhý krok k postupu přes budějovické Black Dogs. UK Hockey Prague měli cestu k postupu trnitější, nakonec však dokázali dokonat obrat na domácí půdě.

Pražané dokonali obrat v zápase i v sérii

Zápas o všechno se odehrál v pražském Edenu. Domácí zkraje vypadali čerstvěji a vypracovávali si spoustu šancí, ty však vykryl úspěšnými zákroky Šoustal. První gólová radost se v pražské hale konala v patnácté minutě. Jan Škoda ujel olomoucké obraně v oslabení a bekhendovým blafákem si vychutnal Šoustala v brance hostů. Velmi rychle však přišla srovnávací trefa. Filip Palička obdržel parádní přihrávku od Pěchy, hostující střelec tváří v tvář gólmanovi uspěl. Mašek byl poprvé v sérii překonán.

Olomouc postupně zvyšovala tempo, a dokonce se v šestadvacáté minutě dostala do vedení. Tradiční střelec Hanáků, Filip Palička, střílel z blízkosti a jeho rána propadla Maškovi pod vyrážečkou. Hosté se ve druhé periodě dostávali k velkým příležitostem, Palička vymyslel perfektní pas na Pěchu, ten však při velké šanci nedokázal přehodit beton domácího gólmana.

Do třetí dvacetiminutovky šla Karlovka s jednobrankovým mankem, k vyrovnání ji však hnala početná skupina fanoušků. Nejprve se však dostal do gólové šance Krejčiřík, který mohl dostat svůj celek do dvoubrankového trháku. Olomoucký útočník se dostal do samostatného úniku, kotouč dokonce prošel za chytajícího Maška, ale zastavil se na brankové čáře a Pražané měli z pekla štěstí. Minutu na to se podařilo domácím srovnat. Frederik Hakl sjel od pravého kruhu do slotu a vypálil bombu, která se od horní tyčky odrazila do branky. Ve zbylém průběhu se rodila spousta zajímavých šancí, které však gólmani zlikvidovali.

Šedesát minut o postupujícím nerozhodlo. Mohlo tedy započít desetiminutové prodloužení ve třech proti třem. Do první příležitosti se dostal Palička, který nenašel mezeru mezi betony Maška. Druhá rána hostů letěla vysoko nad. Poté se ke kotouči dostali domácí. Jindra nahrál rozjetému Martinu Dlabolovi, který se prosmýkl kolem Skopala a upaloval směr útočné pásmo. Útočník UK Hockey Prague se dostal do kruhu, ze kterého vyslal křižnou střelu. S jedovatou ránou, která letěla jen kousek nad ledem si Šoustal neporadil a propustil ji za brankovou čáru. Pražané tak dokázali otočit nepříznivý stav série a mohou slavit postup do finále, kde je čekají Akademici z Plzně.

UK Hockey Prague – HC Univerzita Palackého v Olomouci 3:2p (1:1, 0:1, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Škoda (Bořík, Klinger), 51. Hakl (Klinger), 62. Dlabola (Martínek, Jindra) – 16. Palička (Pěcha, Krejčiřík), 26. Palička (Janků).

Vzájemné zápasy pasují do role favorita Pražany

V průběhu základní části spolu tyto dva celky sehrály dva vzájemné zápasy. První z nich se odehrál v rámci osmého kola, kde se jednalo hned od úvodního vhazování o atraktivní podívanou. Do vedení šla Plzeň díky gólu v oslabení, Karlovka však záhy srovnala. Celek z hlavního města se ve třetí periodě dostal do dvoubrankového vedení, které si pohlídali až do samotného konce a slavili výhru 4:2.

Druhé utkání se sehrálo v rámci sedmnáctého kola. Úvodní branka utkání padla hned ve druhé minutě, kdy se radovali hráči Karlovy Univerzity. Akademici ihned přidali srovnávací trefu. Rubeš však vrátil Karlovce vedení zpět. Při závěrečném risku bez gólmana Plzeň neuspěla a inkasovala. Pražané tentokrát doma zvítězili 3:1.

Zápasy mezi Plzní a Prahou byly vždy vyrovnané až do posledních vteřin. A to byla pouze základní část. V play off předvádí oba týmy skvělý hokej a baví fanoušky ligy, máme se tedy ve finále na co těšit!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři