Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Medik Dlabola rozhodl v prodloužení a Univerzita Karlova bude bojovat o Pohár Jana Palacha

Semifinálová série mezi Univerzitou Karlovou a týmem Univerzity Palackého došla až do rozhodujícího třetího utkání po utkáních, kdy dokázala obě mužstva zvítězit na hřišti soupeře. V této sérii tedy pouze teoretickou výhodu domácího prostředí měl vítěz základní části z hlavního města.

Utkání o všechno odstartoval lépe domácí tým UK, který dokázal svého soupeře hned od začátku utkání zamknout a pálit jeden kotouč, na brankáře Šoustala, za druhým. A domácí se také radovali z první vstřelené branky, která se jim podařila vstřelit ve vlastním oslabení. Milan Bořík zblokoval střelu od modré čáry a posunul puk na Jana Škodu, který využil chyby a mířil v samostatném úniku na brankáře Olomouce. Bekhendovým blafákem dokázal v této sérii výborného Šoustala překonat a poslat svůj tým do vedení. Z vedení se ale domácí neradovali příliš dlouho, jelikož ještě v tom samém oslabení inkasovali. K odraženému kotouči před brankou se dostal nejlepší střelec Univerzity Palackého Filip Palička a se štěstím, po odrazu kotouče od jeho pravé nohy, překonal Davida Maška. Po zbytek třetiny měli více ze hry hráči Karlovky. Nicméně svůj tlak nedokázali přetavit v další branku.

Druhá třetina byla o poznání vyrovnanější. UK sice začalo lépe a dvakrát zahrozilo z rychlých protiútoků, ale ani jeden z úniků nedokázalo zakončit střelou. Na druhé straně přišel ve dvacáté páté minutě trest z první střely. V předbrankovém prostoru byl zcela nehlídán kanonýr hostů Palička, který i ze své druhé šance v utkání dokázal vstřelit branku. Puk prošel Maškovi na bližší tyč. Tato branka byla velkým zásahem do psychiky domácích hráčů, kteří najednou začali ztrácet kontrolu nad utkáním. To byla voda na mlýn Univerzity Palackého, která přebírala iniciativu a sahala po navýšení rozdílu ve skóre o dvě branky. David Mašek ale potvrzoval své kvality a držel naděje Karlovky.

Domácí museli v poslední třetině hodně zabrat, aby dokázali alespoň vyrovnat stav utkání a poslat jej do prodloužení. Nervozita na jejich hokejkách byla hodně znát a čas plynul velmi rychle. Asi rozhodující moment utkání nastal v polovině třetí třetiny, když jel úplně sám na Maška lídr útočných řad Olomouce Vojta Krejčiřík a blafákem do bekhendu rozhodil brankáře UK natolik, že měl volný prostor u pravé tyčky. Do úzké mezery mezi tyčkou a bruslí Davida Maška ale nedokázal zasunout kotouč za brankovou čáru. To hráče Karlovky nakoplo a dostalo zpět do utkání. Nedlouho po této promarněné šanci na zvýšení náskoku přišel trest z hole Frederika Hakla. Po vhazování nejprve Hakl nastřelil tyč olomoucké branky, následně ale dokázal využít rozhozené obrany a David Rudolph našel úplně volného Fredyho Hakla mezi kruhy, který prostřelil Šoustala na bližší tyč a vyrovnal stav utkání. Jelikož do konce základní hrací doby žádná branka nepadla, zápas dospěl do prodloužení.

V prodloužení hraném tři na tři nebývá nouze o brankové příležitosti a rozhoduje každá chyba. První chyby se dopustil domácí Daniel Piskač, který při prvním výpadu UK ztratil za brankou soupeře hůl a trojice v bílých dresech se musela bránit výrazně oslabena. Daniel Piskač ale dokázal i bez hole výborně bruslit se soupeřem a elitní komando Univerzity Palackého ve složení Palička, Krejčiřík, Pírka si nedokázalo vytvořit brankovou příležitost a hráči UK mohli vystřídat. Za domácí naskočili na led lídři produktivity UK Martínek s Jindrou a obránce Martin Dlabola. A právě Dlabola, student 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, dokázal po levém křídle ujet kapitánovi Olomouce Skopalovi a střelou k pravé tyči olomoucké branky překonal výborně chytajícího Šoustala a odstartoval postupovou radost na stadionu v Edenu.

První finalisty Univerzitní ligy ledního hokeje Akademiky Plzeň tak doplňuje vítěz základní části UK Hockey Prague, reprezentující Univerzitu Karlovu. 

UK Hockey Prague : HC Univerzita Palckého v Olomouci 3:2p (1:1, 0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Škoda (Bořík, Klinger), 51. Hakl (Klinger), 62. Dlabola (Jindra, Martínek) – 16. Palička (Pěcha, Krejčiřík), 26. Palička (Janků)

UK Hockey Prague: Mašek (K. Novák) – M. Novák, Dlabola (A), Kopenec, Klinger (C), Vávra, Málek, Piskač – Jindra, Bořík, Martínek, Glitta, Rubeš, Volf, Škoda, Velas, Halberštát, Hakl, Rudolph.

Trenér: Aleš Hybner

HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Kropáč, Kuchař, Fojtášek, Janků, Pírek, Dubovči – Šíp, Matuška, Krejčiřík, Skopal (C), Zmeškal, Hajšman, Pěcha, Rosecký, Rimmel, Sup, Palička, Formánek.

Trenér: Michal Janeček


Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři