Přesunout nahoru
čt 4. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademická pohádka míří do finále!

Kdo by to před půl rokem čekal! Svěřenci trenéra Tomáš Ceperka šokují celý univerzitní hokej a píší neuvěřitelný příběh. Posledním soupeřem na jejich pouti bude UK Hockey Prague.

Pojďme společně dotáhnout Akademiky za pohárem Jana Palacha pro mistra Univerzitní ligy ledního hokeje! Přijďte společně fandit 19. 4. 2022 v 18:30 do LOGSPEED CZ Arény v Plzni! Pro studenty ZČU a LF UK jsou vstupenky s 50% SLEVOU!

Obyčejné i zlevněné vstupenky kupujte zde - VSTUPENKY NA FINÁLE 

Do play off nastupovali jako outsideři ze šestého místa a většina lidí čekala, že je jejich první soupeř, pražští Engineers, bez problémů vyřadí, neboť se jednalo o tým s nejvyššími ambicemi. Opak byl pravdou, Akademici senzačně zvítězili v prvním utkání na ledě Pražanů. V Plzni se přiklonilo štěstí na stranu Engineers a brankou v prodloužení si vynutili třetí rozhodující zápas. Ten byl jako přes kopírák, ale se šťastným koncem pro Akademiky. O postupu rozhodl v prodloužení Jakub Štochl.

V semifinále narazila Plzeň na České Budějovice, dalšího velkého aspiranta na titul. Západočeši zaskočili Black Dogs na jejich ledě a z jižních Čech si odvezli první bod v sérii za vítězství 4:2. V domácí Ice aréně nedali plzeňští studenti jejich soupeři šanci a šokujícím výsledkem 8:2 je vyprovodili z play off. Posledním soupeřem v cestě za vytouženým titulem jim bude druhý pražský celek UK Hockey Prague.

Cesta UK Hockey Prague do finále vedla přes papírově slabší soupeře. Ve čtvrtfinále narazili na North Wings Ústí nad Labem, které porazili nejprve futsalovým výsledkem na domácím ledě 8:6 a ve druhém utkání na ledě Ústí se radovali Pražané z vítězství 3:2. Semifinálovým soupeřem vítěze základní části byla Olomouc. Studenti Univerzity Palackého v prvním utkání hraném v pražském Edenu překvapili domácí a zvítězili 6:2. Vyřazení muselo UK odvracet na Zimním stadionu Prostějov. To se jim podařilo díky výhře 3:0. Následovalo utkání o rozhodnutí, které bylo skutečným dramatem. Olomouc vedla, ale Pražanům se podařilo devět minut před koncem vyrovnat. V prodloužení vystřelil „Úkáčku“ lístek do finále Martin Dlabola.

Obě sezónní klání našich finalistů byla vyrovnaná a dopadla lépe pro UK, tudíž mají Akademici celku z hlavního města co vracet. První utkání odehrají Akademici na ledě Univerzity Karlovy v pražském Edenu 14. dubna od 17:30 (iVysílání, HbbTV nebo výjezd fanoušků, o kterém naleznete více informací ZDE) a na domácím ledě tak buďto mohou získat titul, nebo sérii vrátit do Prahy a my budeme opět nesmírně rádi, pokud u toho budete s námi. Půjde s jistotou o poslední domácí utkání v letošní sezóně a o emoce tak nebude nouze.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři