Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Olomouc má šanci na nápravu nepovedeného startu, na Hanou míří Riders

Olomouci se vstup do sezóny příliš nepovedl. Od Engineers schytali na domácím ledě devítku a sami se dokázali prosadit pouze dvakrát. To bylo minulý týden, a to už je minulost. Nyní čeká Hanáky střet s pardubickými Riders, kteří na uničovský stadion dorazí v pondělí 3. října.

HC Univerzita Palackého v Olomouci

První zápas sezóny a vysoká prohra na Hané...

Domácí mají na kontě nepovedený start. Olomouc zahájila sezónu s Engineers, se kterými padla 2:9. Hanáci v zápase ztráceli od úvodních minut. Postupně se během utkání zlepšovali, dostávali se do tempa, ale soupeř byl nedostižný. Oba góly Olomouce vstřelil Filip Palička

Riders zastavili Olomouc při letošní obhajobě UNI Cupu

Olomouc se s Riders letos střetla v rámci předkola UNI Cupu. Pardubičtí Hanáky zastavili při obhajobě loňského triumfu a zvítězili 6:2. 


Riders Univerzita Pardubice

Do sítě UK Hockey Prague nepadla jediná branka

Riders v prvním kole nestačili na loňského vítěze Univerzitní ligy. S Pražany venku prohráli 0:4. Tým UK Hockey Prague se dostal již v první třetině do tříbrankového vedení. Gólovou tečku za zápasem pak udělali Pražané ke konci druhé části hry. 

Nejdřív porážka loňského vítěze a pak vysoká prohra s Ústím nad Labem

Riders v UNI Cupu prošli přes Olomouc, následně se jim už ale zastavili cestu v postupu k poháru ústečtí North Wings, se kterými východočeši padli 1:9.


Jak to vypadalo loni? 

V loňské sezóně byli úspěšnějším týmem Olomoučané. Hanáci dokázali s 22 body v tabulce urvat osmou příčku tabulky, která byla poslední pozicí pro postup do play-off. Ve vyřazovací části pak došli daleko. Po porážce Masaryčky ve čtvrtfinále je čekalo UK. S tím nakonec v semifinále těsně padli.  

Riders se úvodní sezóna v Univerzitní lize nepodařila natolik, aby tým postoupil do play-off. Pardubičtí skončili před branami vyřazovacích bojů. Na Olomouc, a tím pádem na postup, ztratili deset bodů. 

Zápasy uplynulého ročníku skončili vždy 6:5 pro domácí tým. V první střetnutí na začátku října prohrála Olomouc v Pardubicích 5:6 po prodloužení. Zápas na půdě Hanáků na začátku prosince skončil 6:5 po základní části.


Jak dopadne první letošní duel? Olomouc vyzve svého přemožitele z předkola UNI Cupu v pondělí 3. října v 17:00 na Zimním stadionu v Uničově. Přijďte si užít univerzitní hokej a podpořit svůj oblíbený tým.

Autor: Alena Ryšavá

Foto: Josef Polehňa




 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři