Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Jasná výhra Black Dogs, s Olomoucí neměli problémy

Black Dogs v Hokejovém centru Pouzar odehráli první domácí utkání sezony proti Olomouci. Před domácími fanoušky se ukázali vemli dobře, když svého soka z Hané přejeli bez výrazných problémů a zapsali druhou výhru do tabulky.

Domácí Black Dogs nevstoupili do utkání vůbec špatně, když hned ve 2. minutě mohl skórovat Prášek a o chvíli později horní tyč nastřelil Hubáček. Úvodní tlak pokračoval i nadále, nicméně Pražan v olomoucké brance ani po přečíslení dva na jednoho překonán nebyl. Až Ondřej Dlouhý stál na brankovišti připraven a z dorážky otevřel skóre. Jihočeši byli lepší i v dalším průběhu první třetiny, nicméně z druhé trefy se již neradovali. 

Začátek druhého dějství byl trochu opatrny, přesto se před polovinou zápasu znovu trefil Ondřej Dlouhý, který proměnil velmi dobrou přihrávku v dvoubrankové vedení. Českobudějovičtí hráči záhy dostali výhodu početní převahy, která jim tak pouze přilila vodu na jejich už tak dobře fungující mlýn. Olomoucká obrana výrazně propadla a domácí pustila do přečíslení tři na jednoho. Přihrávku před prázdnou branku následně neměl problém zasunout za čáru Lukáš Prášek. Domácí si tak do kabin nesli tříbrankové vedení.

V Hokejovém centru Pouzar to ani v poslední dvacetiminutovce nevypadalo na žádné drama. Opět Lukáš Prášek totiž přidal důležitou čtvrtou branku, když opět proměnil zaváhání soupeřovy obrany a v přečíslení byl v zakončení jistý. S blížícím se koncem se poprvé trefili také Olomoučtí, když Jan Morev dostal přihrávku před odkrytou část klece a nezaváhal - 4:1. Velmi dobrý výkon v závěrečných pěti minutách ovšem podtrhli Black Dogs. Pátou a šestou trefu přidal Tomáš Vochozka a Jan Janoch. Před stovkou domácích fanoušků tak mohli svěřenci Davida Oulíka oslavit tři body.

Statistiky zápasu:

Black Dogs Budweis: Dvořák (Ludvík) – Bouška, Hubáček, Hrůša, Grauer, Kubeš (C), Š. Masopust, Anderle, Přívozník, Schwartz, Kaisler, Dlouhý, Kronus, Rolínek, Janoch, M. Masopust, Krcho, Vochozka (A), Prášek (A). Trenér: David Oulík.

HC Univerzita Palackého v Olomouci: Pražan (Huzlík) – Kuchař, Sedláček, Janků, Pírek, Blaháček, Dubovčí, Matuška, Lavička, Sup, Skopal (C), Hajšman (A), Šembera, Rosecký, Palička (A), Morev. Trenér: Michal Janeček.

Rozhodčí: Šperl – Rubáš, Tvrdík. Diváci: 103.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři