Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs doma poprvé padli, nestačili na UK Hockey Prague

V Hokejovém centru Pouzar se doposud domácím Black Dogs dařilo bez zaváhání. Jihočeši zde ovšem poprvé přišli o body. Ve velmi vyrovnaném zápase nestačili na hokejisty z Univerzity Karlovy. O výsledku se rozhodovalo v poslední třetině.

Domácí Black Dogs začali velmi dobře, když se hned v úvodních okamžicích mohl prosadit před branku najíždějící František Schwartz, jeho střela ale zamířila jen do připraveného Nováka. Postupem času přibývaly také šance na opačné straně. Kovářika i Čmejlu ale vychytal domácí gólman Dvořák, který byl v úvodní dvacetiminutovce velkou oporou domácích. Byli to právě oni, kdo se snažil v útočném pásmu prokombinovat až k první trefě, nicméně diváci v první třetině gólovou trefu neviděli. 

Prostřední dějství začali přece jen o něco aktivněji hokejisté z hlavního města. A jejich útočné snažení nepřišlo nazmar. Filip Čmejla byl pohotový před brankou, zorientoval se jako první a poslal kotouč do sítě. Svěřenci Davida Oulíka chtěli záhy vyrovnat, nicméně do šancí se příliš nedostávali. Až Vochozka mohla využít zaváhání hostující obrany, únik ale neproměnil. Jakub Lelek pak před Dvořákem naopak upravil na 2:0 z pohledu hostů, když využil šikovně odraženého kotouče. 

V poslední periodě tak na Black Dogs čekal těžký úkol - smazat dvougólové manko. Jihočeši se nicméně dlouho nemohli dostat přes pečlivou hostující obranu. Střelecké prokletí prolomil až Šimon Masopust v 50. minutě, kdy upravil na jednobrankový rozdíl. Tento stav ale nevydržel dlouho a po trefě Tomáše Krchňáka se domácím bodový zisk opět výrazně vzdálil. Nepomohla ani jejich druhá trefa v závěru, kterou v přesilovce do branky přesně poslal Jan Janoch.


Statistiky zápasu:

Branky a nahrávky: 50. Masopust (Anderle, Dudáček), 58. Janoch (Hrůša, Krtek) – 25. Čmejla (Rudolph, Volf), 39. Lelek (Čmejla, Volf), 52. Krchňák (Dlabola). Střely na branku: 26:26. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0.

Black Dogs Budweis: Dvořák (Ludvík) – A. Hrůša, Grauer, Hubáček, Kubeš (A), Dudáček, Š. Masopust, Krtek – Anderle, Krcho, Kaisler, Šafář, Kronus, Pinkas, Janoch, M. Masopust, Schwartz, Vochozka (A), Ryba, P. Hrůša.

UK Hockey Prague: Novák (Mašek) – Odehnal, Dlabola, Glitta, Piskač, Adamec, Pika, Lelek, Kopenec, Málek – Jindra, Čmejla, Limanovský, Krchňák, Rudolph, Hakl, Volf, Kovářík, Velas, Kulda, Slabý, Šimanský, Kundrát, Konopásek.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři