Přesunout nahoru

Perníček se neloupal, Akademici skončili v peci

V roli výrazného favorita jela Plzeň do Pardubic. Včera si ale hosté vybrali smůlu v hektolitrech a odvezli si domů 6 branek, žádný bod a rozbitou helmu Jonáše Štekra.

Kromě Princla s Roubalem Akademici přivezli plný výběr, naopak jen tři lajny měly nachystané Pardubice. Riders ale ukázali, že zápas se rozhoduje na ledě a ne na papíře.

První třetinu zahájili domácí nečekaně aktivně a už v 5. minutě Martin Maťátko otevřel brankový účet domácích. Za necelé dvě minuty vedení navíc znásobil Marek Ladman. Poté zabrali i Akademici, kterým se nakonec podařilo v 17. a 20. minutě dvěma brankami srovnat. Nejprve se po nádherné přihrávce Vavřičky prosadil Štěpán Hanzlík, minutu před koncem třetiny pak srovnal nenápadným nahozením na branku Lukáš Folda, když domácí brankář Sodomka hrubě podcenil jeho střelu.

Ani v druhé třetině se Akademici nepoučili. V 25. minutě neobsazený Josef Teuber uzmul vedení zpět pro Pardubice. V 37. minutě bylo ještě hůře. Nepovedenou rozehrávku jednoho z beků vystihl Martin Maťátko a sám proti Štekrovi si poradil. Jiskřičku naděje pro hosty vytesal David Markov, který po několika střelách puk dotlačil do branky Riders.

Až ve třetí třetině Akademici naplno ukázali to, co je letos celou sezónu zdobilo. Plzeň začala svého soupeře výrazně přehrávat a hrozit, ale nedařilo se jim prolomit kouzlo Petra Sodomky a zápas srovnat. Místo toho znovu udeřily Pardubice. Josef Teuber v přesilovce krásně usměrnil těžkou přihrávku od Marka Ladmana za záda Štekra a Pardubice už doslova sahaly po prvních bodech. Hostující kouč Ceperko odvolal brankáře už 5 minut před koncem, když Akademici hráli přesilovku a tým tedy šel do situace 6 na 4. Ani té se ale nepodařilo využít a při dalším odvolání se v 59. minutě trefil do prázdné branky Martin Maťátko a završil svůj hattrick. Pardubice tak zopakovaly loňský domácí výsledek a znovu porazily Akademiky 6:3.

Akademikům dnes nevyšlo opravdu vůbec nic. Zároveň si sami musí sáhnout do svědomí, jestli do zápasu nastoupili připravení na 110% a jestli z jejich strany nedošlo k lehkému podcenění. Pardubice nebyly lepší hokejově, ale díky hladu, vůli a týmové práci velkého favorita porazily. Excelovala především trojice Maťátko (3+1), Josef Teuber (2+1) a Ladman (1+2).

Určitě ale není všem dnům konec. Naopak, už 9.11 v 19:30 přivítají Akademici doma jednoho z favoritů celé soutěže, Black Dogs Budweis. Akademici se pokusí napravit porážku s Pardubicemi, Budweis se chce pomstít za loňské vyřazení v play-off. Bude tedy rozhodně na co koukat. Lístky kupujte ZDE!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři