Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs získali výhru v poslední sekundě prodloužení

V Hokejovém centru Pouzar se domácí Black Dogs představili v rámci dalšího domácího zápasu. Tentokrát vyzvali pardubické Riders. Ti byli domácím více než vyrovnaným soupeřem a z jihočeského ledu si nakonec odvezli bod.

Domácí hokejisté měli velmi dobrý vstup do utkání. Již ve druhé minutě se totiž dostali do akce, která skončila první brankou. Jakub Anderle se dostal ke kotouči a v pohodě ho doklepl za Novotného záda - 1:0. Následně se hrál poměrně vyrovnaný hokej, který ovšem nenabídl příliš šancí, gólmani byli přesní. V závěru třetiny ale Riders rozjeli gólovou parádu. Daniel Skála si najížděl před branku přesně, jak bylo třeba, a odražený kotouč dorazil v pohodě. A šest sekund před odchodem do kabin skórovali také hostující Jiří Šrámek, jenž unikl domácí obraně a záhy trefil přesně k tyči. 

Black Dogs měli dobré vstupy do třetin, povedlo se jim totiž skórovat také v první minutě prostředního dějství. Matouš Masopust se dostal do ideální střelecké pozice z mezikruží a odsud srovnal stav zápasu - 2:2. Z podobné pozice mohl vedení vrátit Pardubicím Hájek, ale netrefil tak, jak by potřeboval. A naopak se opět dařilo domácímu útoku. Jonáš Kronus číhal před brankou na přesnou přihrávku, tu pak bez problémů doťukl za přesouvajícího se brankáře. 

Black Dogs nastoupili také do poslední dvacetiminutovky velmi aktivně, jejich útočné snažení ale tentokrát skončilo pouze střelou do tyče. Riders si tak mohli oddychnout. Úleva pak ale proběhla i na domácí straně, když Dvořák vychytal slibně se rozvíjející se akci hostí. Nestačil už ale na střelu Jiřího Šrámka, který necelé tři minuty před sirénou srovnal. Prodloužení nechalo diváky napjaté až do samotného konce, jedinou sekundu před jeho koncem se ale trefil z akce dva na jednoho Daniel Dudáček. Black Dogs tak zvládli další domácí utkání a drží si svou neporazitelnost.

Stastiky zápasu:

Branky a nahrávky: 2. Anderle (Prášek, Bouška), 21. M. Masopust (Janoch), 30. Kronus (Vochozka, Pinkas), 65. Dudáček (Prášek, A. Hrůša) – 16. Skála (Hejný, Hrdlička), 20. Šrámek (Ladman, Teuber), 58. Šrámek (Stolín, Vacek)

 Black Dogs Budweis: Dvořák (Ludvík) – Krtek, A. Hrůša, Bouška, P. Hrůša, Dudáček, Kubeš (C) – Janoch, Schwartz, Pinkas – Kronus, Rolínek, Anderle – M. Masopust, Krcho, Vochozka (A), Š. Masopust, Kaisler, Prášek. Trenér: David Oulík.

Riders Univerzita Pardubice: Novotný (Sodomka) – Vacek (C), Pražák, Obr, Muška (A), Hrdlička – Hebek, Hejný, Skála – Ladman, Stolín, Šrábek – Voldán, Teuber. Trenér: Martin Šejba.

Rozhodčí: Battěk – Štěpánek, Maňák.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři