Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

V souboji, který má koule, vyzvou medvědi nevyzpytatelnou Olomouc

Do moravské metropole přijede soupeř z Hané. Utkání mezi domácím týmem HC MUNI a hostující HC Univerzitou Palackého v Olomouci je na programu už zítra. Zápas odstartuje v 19:30 ve Sportcentru Lužánky.

Hokej, co má koule. Tak zní slogan zítřejšího mače, který se ponese v duchu prevence rakoviny varlat. Zástupci studentského spolku IFMSA Brno předvedou, jak provést samovyšetření varlat a prsou. Klub si pro fanoušky připravil tipovací soutěž. Zájemci se mohou zapojit za drobný peněžní příspěvek, hlavní výherce obdrží dres HC MUNI. Výtěžek poputuje do finanční sbírky (více si o ní můžete přečíst ZDE) na podporu organizace Loono, která se zaměřuje na prevenci v oblasti zdraví. Do sbírky přispějí také hokejisté z Masaryčky, kolika penězi pomohou, závisí na počtu diváků na stadionu a počtu vstřelených gólů. Proto neváhejte, přijďte podpořit dobrou věc a dozvědět se něco nového. Můžete se těšit na skvělou diváckou kulisu a atraktivní hokej. Jako bonus klub připravil prvních sto piv pro fanoušky zdarma. A kde koupíte lupeny? No přece TADY.

HC MUNI drží průběžné čtvrté místo v ligové tabulce. Medvědi jsou zatím se 32 přesnými zásahy nejgólovější tým soutěže. Minulý týden doma těsně prohráli s Ostravou a přišli tak o sérii domácích výher. Olomouc se zdá být snadným terčem pro napravení reputace. Hanákům se totiž letos příliš nedaří. Jsou s pěti body třetí od konce. Jen těsně přetlačili předposlední Pardubice a trápili se i v souboji s posledním VUT, které dokázali zdolat až v prodloužení. Mají druhou nejhorší obranu v lize, dostávají v průměru téměř šest gólů na zápas. Navíc je sráží častá vyloučení. V každém zápase průměrně obdrží 24 trestných minut. To je ve srovnání s Masaryčkou dvojnásobná porce času stráveného na trestné.

Medvědi mají Hanákům co vracet

S ohledem na dosavadní průběh sezony se HC MUNI jeví jako favorit. Jenže vše může být jinak. Vždyť i do loňského čtvrtfinálového souboje vstupovala Masaryčka v roli favorita. Jako tým z horní poloviny tabulky proti poslednímu, který se do play-off probojoval. A Olomouc se nade všechna očekávání radovala z postupu. Následně v semifinále potrápila i pozdější celkové vítěze z Karlovky, série měla nejdelší možný průběh, končila prodloužením.

Loňská bilance HC MUNI versus Olomouc? Za čtyři zápasy skóre 14:20 a tři výhry Hanáků. Na straně Masaryčky se nejvíce činili Tadeáš Jakubec (3 góly + 2 asistence) a Pavel Tomaník (2+2). Ve vzájemných soubojích za Olomouc nejčastěji bodovali Filip Palička (5+3) a Pavel Skopal (3+3). Domácí kapitán Pavel Tomaník bude hrozbou i tentokrát. V letošní sezoně mu to střílí. S jedenácti přesnými zásahy je jediný dvojciferný, a zdaleka nejlepší, střelec soutěže. Mezi olomouckými hokejisty je v této sezoně bodově nejplodnější Filip Palička, který dosud nastřádal čtyři góly a dvě asistence.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři