Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Olomouc čeká domácí zápas proti BO Ostrava

HC UP chce utnout výherní série BO Ostrava a získat tak náskok na Riders Univerzita Pardubice. Hanáci padli 5:1 s brněnskou MUNI, chtějí si zlepšit náladu v pondělí 21. listopadu, kdy je čeká další zápas proti BO Ostrava Vítkovice Steel na uničovském stadionu.

HC Univerzita Palackého v Olomouci

V posledním zápase s HC MUNI se Olomouc nepolepšila a prohrála 5:1. Autorem jediného olomouckého gólu byl David Sedláček v čase 46:15. MUNI následně nastřílela další dvě branky a body zůstaly doma v Brně.

Do sedmé příčky Hanákům chybí šest bodů na Black Dogs Budweis, kteří minulý týden získali dva body k dobru z utkání proti Riders Univerzita Pardubice. Právě zmínění Riders stále dýchají na záda HC UP, kdy je dělí  jeden bod. V devátém kole se Pardubice setkají s VUT Cavaliers Brno, kteří střeží dno tabulky.

BO Ostrava Vítkovice Steel

BO Ostrava vyhrála poslední tři zápasy a ráda by pokračovala i tak dále. Drží se uprostřed tabulky na pátém místě s 12 body. Stejně mají i Křídla Severu a o jeden bod méně Black Dogs Budweis. Na Akademiky z Plzně jim chybí tři body, aby mohli poskočit výše.

Ostravským statistikám kralují útočníci Dominik Moravčík (4+4) a Matěj Potočný (2+5). Nejúspěšnějším obráncem je David Gřesík (1+4), který za sedm zápasů sesbíral pět kanadských bodů.

Bránu BO Ostrava střeží Daniel Morys a Daniel Šembera. Morys odchytal pouze jeden zápas, který byl vítězný, a tak má 97,67% úspěšnost. Naopak Šembera vychytal tři prohry a tři výhry a jeho úspěšnost je nyní 90,56 % a gólový průměr 2,83 gólu na zápas.

Jak to vypadalo minule?

V prvním společném zápase, Hanáci nasázeli osm gólů ku dvěma ostravským brankám. Bylo jasné už v poslední dvacetiminutovce, kdy hráč s číslem 41 Vojtěch Krejčiřík svým hattrickem pojistil výhru hostujících.

Měsíc na to Olomouc ochutnala svoji medicínu a v domácím zápase padla 4:5. Rozhodující gól vstřelil Jan Bernát tři sekundy před závěrečnou sirénou a zajistil body BO Ostrava.

Podaří se HC UP přerušit vítěznou linii BO Ostrava Vítkovice Steel a získají cenné body do tabulky? Pojistí si osmou příčku nebo je předstihnou Riders z Pardubic? Přijďte podpořit domácí HC UP na uničovském stadionu 21. listopadu. Úvodní buly padne v 17.00!

Autor: Adéla Václavíková

Foto: Josef Polehňa


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři