Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici zlomili Ústecké prokletí

Bez jediného vítězství z pěti zápasů s North Wings jeli na zápas včera Akademici. Dlouhou šňůru se jim ale podařilo zlomit.

Branku Plzně i tentokrát hájil Jiří Černý, znovu zopakoval dominantní výkon a drží si letos 100% vítězství.

Do zápasu vstoupilo lépe Ústí, když už po 33. vteřinách si na Černém pošmákl lídr bodování, Matěj Harkabus. Za další tři minuty mohl dokonce zvýšit na 2:0, ale tentokrát zvítězil hostující brankář. Trest přišel brzy, v 8. minutě srovnal Jan Kalus. Zbytek první třetiny jsme pak viděli spíše vyloučení, než šance. 

Do druhé třetiny se tak šlo za nerozhodnutého stavu. I v druhé třetině jsme viděli hned několik vyloučení, ale zároveň jsme viděli i šance. Jarý, Vrba, Janoušek nebo Harkabus na straně domácích nebo Princl, Kalus, Reitspieš nebo Šiška na straně hostí. Největší šance měl nejspíše Marek Princl, ale hned dvakrát trefil tyčku. Zápas byl také hodně vyhecovaný a viděli jsme spoustu potyček.

Na většinu branek jsme si tak museli počkat do třetí třetiny. V 43. minutě Jan Jindra využil jednu z mnoha přesilovek, ale vedení opět vydrželo jen 2 minuty. Za 2 minuty totiž srovnal Marek Princl, který prolomil svou střeleckou smůlu a využil přesilovku 5 na 3. Klíčový okamžik přišel v čase 46:23. Princl ztratil puk při přesilovce na modré, Martin Kuchař se řítil sám a Princl si při stíhání pomohl faulem. To si vzal sám faulovaný Kuchař a jako kapitán šel příklad. Hostující kouč Ceperko si ale připravil kulišárnu. Na nájezd poslal do branky Štekra, který si na Kuchařovi pochutnal a za potlesku opět odjel hřát lavičku. Rošáda se tedy Akademikům povedla. Za necelou minutu navíc skóroval Vít Reitspieš a o minutu později přidal další branku Lukáš Folda. Ústí tedy promarnilo svou šanci na vedení a naopak pustili do dvojnásobného Plzeň. S brankami ještě nebyl konec. V 54. minutě přidal druhou branku Vít Reitspieš a zápas vypadal hotový. To odmítl Martin Kuchař, který za půl minuty snížil a napravil svůj neproměněný nájezd. Šanci na zisk bodů ale okamžitě odvrátil Marek Princl, který za další půl minutu zvýšil na 6:3 a tam jsme nakonec i zůstali.

Viděli jsme dvě třetiny taktického, soubojového hokeje, načež v té třetí se otevřela stavidla. Akademiky k vítězství táhla dvojice Princl a Reitspieš, kteří oba zaznamenali 2+2. Výborný výkon zopakoval Jiří Černý. Na straně Ústí trápila především dvojice Martin Kuchař a Matěj Harkabus. Po dramatickém duelu nakonec zaslouženě body odváží Plzeň. 

Akademici nemají příliš času na odpočinek, už ve středu je čeká duel na půdě Engineers. Nejbližší domácí zápas je 7.12, proti již jmenovaným Engineers. Lístky můžete kupovat už nyní ZDE.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři