Přesunout nahoru
čt 4. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Souboj o první místo mezi Engineers a Akademiky

Ve středu ve 20:00 si to rozdají domácí Engineers s hostujícími Akademiky v přímém souboji o čelo tabulky.

Engineers jsou po loňském zklamání zpět ve formě, Akademici navazují na povedené play-off. Motivace Engineers je jasná, chtějí se pomstít za loňské vyřazení ve čtvrtfinále. Kdo vyhraje tento pikantní souboj?

Průběh letošní sezóny

Jak už bylo zmíněno, jedná se o souboj o první místo. Oba týmy mají jen jednu porážku. Plzeň prohrála v Pardubicích, Engineers nezvládli derby s UK. Jinak ale postupně porazili Olomouc, Cavaliers, Ostravu, MUNI, Pardubice, Ústí a naposledy zvládli těžký zápas v Budějovicích. Engineers jsou tedy velmi dobře naladění. Tým vyniká především v defenzivní fázi, kdy obdržel jen 9 branek a v tomto ohledu kraluje celé lize. Plzeň letos porazila Ostravu, Cavaliers, MUNI, Olomouc, Budějovice a naposledy zlomili prokletí v Ústí. Jejich fiasko v Pardubicích je už tedy v zapomnění a tým je zpět na vítězné vlně. Dnes však čeká druhá porážka na jednoho z nich.

Vzájemné zápasy

Dlouho téhle statistice vládli Engineers. Ti táhli pět výher v řadě, ale loni to Plzeň zlomila a z posledních čtyř zápasů hned třikrát vyhrála. Hned dvakrát jsme navíc viděli prodloužení. Týmy navíc mají velmi dlouho historii už z předchozí soutěže. Zkrátka, rivalita mezi Plzní a Prahou je neoddiskutovatelná.

Favorit zápasu

Mírným favoritem jsou přece jen domácí Engineers. Ti jsou doma na Hvězdě velmi silní a body se odtamtud téměř nevozí. Akademici ale nedají nic zadarmo a čeká nás velmi vyrovnaný duel. Zajímavé budou především volby brankářů - za Plzeň poslední dva zápasy zazářil Černý, ale jedničkou by měl být stále Štekr, za Engineers zachytal své zápasy dobře Maličkay, nicméně až neuvěřitelnou úspěšnost (96,85%) drží Josef Havel. Kromě souboje hráčů se tak může těšit i na souboj nejlepších brankářů v lize.

Akademiky uvidíme doma až 7.12 právě proti Engineers, lístky jsou k zakoupení už nyní ZDE.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři