Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Před tisícovkou fanoušků Riders porazili Olomouc 6:2

Duel 11. kola ULLH nabídl speciální zápas, na domácím stadion přivítali Riders hráče UPOLu a jednalo se o TOP ZÁPAS SEMESTRU. Ve fantastické atmosféře před 1017 fanoušky přehrály Pardubice svého soupeře poměrem 6:2 a vystřídaly ho na 8. příčce, která zaručuje playoff.

Utkání už od začátku slibovalo napínavou podívanou. Oba celky v tabulce dělil pouze jeden bod. První vzájemný zápas skončil vítězství Hanáků 5:4 a i tentokrát se očekával tuhý boj do posledních minut.

Před utkáním zazněla státní hymna, diváky v Enteria areně přivítal rektor Univerzity Pardubice prof. Libor Čapek, který také vhodil čestné buly. Domácí do zápasu vstoupili nažhavení, avšak přehnaná snaha vedla častokrát k nepřesnostem. V 9. minutě mohl otevřít gólový účet Zdeněk Pavlík, ale Lukáš Novotný v brance UPOLu byl proti a skvělým zákrokem udržel nerozhodný stav. V dobrém světle se ukázal i strážce domácí branky, Jiří Novotný vychytal v samostatném úniku nejproduktivnějšího hráče hostů Filipa Paličku. Skóre na světelné tabuli změnil v 18. minutě Martin Soukup, který po průniku do útočného pásma prostřelil Lukáše Novotného a do šaten se odcházelo za stavu 1:0

.

Vstup do druhé periody byl opět ve znamení útočné snahy Riders, kterou v branku proměnil Josef Teuber, když těsně před hostujícím brankářem tečoval střelu Martina Maťátka do pravého horního rohu branky Olomouce. Svěřenci trenéra Michala Janečka mohli snížit v 9. minutě, když puk těsně před Jiřím Novotným útočník Pavel Skopal, brankáře domácích ale nepřekonal. Navýšit vedení mohl Martin Maťátko, v samostatném úniku ale Lukáše Novotného nepřekonal a do šaten se odcházelo za stavu 2:0.

Start poslední 20 minutovky byl opět v režii Riders. V přesilové hře se dostal do úniku Josef Teuber jeho, pokus dorazil za brankovou čáru ještě Marek Ladman - 3:0. O pár minut později snížil na dvougólový rozdíl po zmatcích v rozehrávce domácích Dominik Cach. V 17. minutě využili domácí přesilovou hru, v předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Martin Maťátko a zdálo se být rozhodnuto. Hosté se ale nevzdali, už o 40 vteřin později prostřelil Jiřího Novotného Martin Šembera - 4:2. Kdo jiný, než Martin Maťátko by mohl ale utnout jakékoliv myšlenky na dramatický závěr zápasu, útočník Riders vystihl přihrávku hráčů Olomouce a od červené čáry poslal puk do prázdné branky. To že Riders hrají až do poslední vteřiny potvrdil Dominik Kopecký, který v čase 59:59 vymetl levou šibenici v brance Lukáše Novotného a stvrdil vítězství Pardubic 6:2.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři